Hoe laat begint zondag de Grand Prix van China?

Sportnieuws
zondag, 21 april 2024 om 7:32
verstappen
Na vier afgelaste edities is het Formule 1-circus in 2024 dan eindelijk weer terug in China. De terugkeer in het Aziatische land werd gevierd met een sprintrace, die gedomineerd werd door Max Verstappen. De Nederlander heerste ook in de kwalificatie voor de Grand Prix, en mag de hoofdrace dus vanaf de beste positie aanvangen. Achter Verstappen mag er volop strijd verwacht worden voor de overige plekken op het podium.
China is een van de twee locaties op de Formule 1-kalender waar Verstappen nog niet eerder een Grand Prix wist te winnen; ook in Singapore wist Verstappen de hoofdprijs nog niet te winnen. In China pakte Verstappen dit weekend wel al de sprintzege, maar het hoofdmenu staat pas op de zondag op het programma. Het goede nieuws voor de Nederlandse fans is dat het starttijdstip van de Grand Prix wat prettiger is dan die van de sprintrace, die zaterdag al om vijf uur 's ochtends Nederlandse tijd van start ging.
Voor de Grand Prix zelf moeten de Nederlandse fans zorgen dat ze om negen uur 's ochtends klaarzitten, voor de startlichten doven om de opwarmronde in te luiden. Na enkele minuten zal Verstappen het veld, met opgewarmde banden, weer naar de startopstelling leiden, waarna er 56 ronden lang gestreden zal worden op het Shanghai International Circuit.

Hamilton op grote achterstand

Zonder serieuze onderbrekingen wordt de finishvlag dan zo'n anderhalf uur later verwacht, rond half elf Nederlandse tijd, of half vijf in de Chinese middag. Achter Verstappen staat Sergio Pérez ook op de eerste startrij, terwijl Fernando Alonso en Lando Norris de tweede rij delen. Oscar Piastri, Charles Leclerc, Carlos Sainz, en George Russell hebben meer werk te verzetten, terwijl Lewis Hamilton - op zaterdag nog tweede in de sprintrace - zelfs vanaf de achttiende plek aan de race moet beginnen. De 39-jarige, die de laatste Grand Prix van China in 2019 won, zal dus aan een flinke inhaalrace moeten beginnen.

Tijdschema GP China 2024

SessieDagTijd
Eerste vrije trainingVrijdag 19 april5:30u - 6:30u
SprintkwalificatieVrijdag 19 april9:30u - 10:15u
SprintraceZaterdag 20 april5:00u - 6:00u
KwalificatieZaterdag 20 april9:00u - 10:00u
RaceZondag 21 april9:00u - 11:00u
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties