Hoe laat begint de Grand Prix van Singapore?

Sportnieuws
zondag, 17 september 2023 om 11:31
Grand Prix Singapore
Aankomend weekend staat één van de zwaarste races van de Formule 1-kalender op het programma. Het Europese seizoen is voorbij en dat betekent dat het circus zich zal verplaatsen naar Singapore voor de race op het Marina Bay Street Circuit. Na een circuit met veel rechte stukken en enkele chicanes is het nu tijd voor een stratencircuit met veel technische stukken. Aangezien de Grand Prix van Singapore een avondrace is, zullen de tijden voor de Nederlandse kijker wel schappelijk zijn.
Dat het een avondrace is, betekent niet dat de omstandigheden niet loodzwaar zullen zijn. Zelfs in het donker blijft de hitte nog lang hangen in Singapore en bovendien is het één van de langste Grands Prix van de gehele kalender. De begintijd van de race staat vast om 14:00u (al werd daar vorig jaar ook van afgeweken vanwege hevige regenval), maar de eindtijd kan door safetycars, regen en rode vlaggen mogelijk nog relatief laat zijn. Het volledige tijdschema van de Grand Prix van Singapore vindt u hieronder.

Tijdschema GP Singapore 2023

SessieDagTijd
Eerste vrije trainingVrijdag11:30u - 12:30u
Tweede vrije trainingVrijdag15:00u - 16:00u
Derde vrije trainingZaterdag11:30u - 12:30u
KwalificatieZaterdag15:00u- 16:00u
RaceZondag14:00u - 16:00u

Wie gaat het Red Bull ditmaal lastig maken? 

De Grand Prix van Singapore werd vorig seizoen gewonnen door Sergio Pérez. De stratenraces is één van de weinige Grands Prix op de kalender die Max Verstappen nog niet op zijn naam wist te schrijven. Mocht hij ditmaal wel winnen in Singapore dan is het alweer zijn elfde overwinning op rij en verscherpt hij het record dat hij op Monza wist te verbreken. Ondanks een verandering van de lay-out (de voormalige bochten 16, 17, 18 en 19 zijn verdwenen) lijkt de zaterdag het belangrijkste te zijn voor Verstappen om de zege te pakken.
Het is alleen de vraag wie tijdens de kwalificatie dicht bij Red Bull Racing kan komen. Vorig jaar was het Charles Leclerc die op poleposition mocht starten, maar dit jaar hebben ook Mercedes en Aston Martin vertrouwen in een goede afloop. De karakteristieken van de baan, met veel trage bochten, lijken te passen bij de bolides van de Duitse en Britse renstal. Desondanks lijkt Red Bull, dat tot nu toe iedere race wist te winnen, nog altijd de favoriet te zijn. Helmut Marko ziet deze race echter wel als de zwaarste horde richting een mogelijk ongeslagen seizoen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties