Hekkensluiter Premier League begrijpt niets van nonchalante Littler: 'Hij heeft dan ongeveer vijf minuten'

Sportnieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 16:20
copyright proshots 23601860
Je zou Peter Wright maar zijn. Nerveus herschik je nog eens je pijlen, met alle setjes heb je al vier keer geoefend, en dan komt er een snotneus langs die zonder al te veel voorbereiding het veld splijt. De 54-jarige veteraan begrijpt er bijzonder weinig van, benoemde hij in aanloop naar de avond in Aberdeen nog maar eens.
Wright heeft het natuurlijk over Luke Littler, die sinds het WK Darts niet meer weg te denken is van het PDC-wedstrijdpodium. 'Net als alle andere jongens, oefenen we veel in de opwarmruimte achter het podium', schetst de Schot hoe het er voor een PL-sessie aan toegaat. 'Hij zit daar gewoon op zijn telefoon, staat op en heeft ongeveer vijf minuten om dan het podium op te lopen en iedereen te verslaan'.

Onterechte plaatsing?

Het is begrijpelijk dat Littlers gedrag Wrights wenkbrauwen doet fronsen, want de routinier weet zelf weinig potten te breken. 'Snakebite' staat kansloos laatste en kreeg al voor zijn toernooideelname kritiek op het feit dat hij op basis van zijn naam (en niet zijn prestaties) nog maar eens mocht deelnemen.

De beste darters

Wright beseft zich terdege dat hij niet meer bij de top hoort en noemt 'beide Lukes' (naast Littler ook Luke Humphries) de beste darters van dit moment. Opvallend: de naam van Michael van Gerwen valt niet. Op donderdagavond speelt Wright in Aberdeen tegen Michael Smith, terwijl Humphries vanwege de afmelding van Gerwyn Price een vrijgeleide naar de halve finale krijgt.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties