Hamilton tevreden met nieuwe auto: 'Gat met Red Bull op één of andere manier dichten'

Sportnieuws
vrijdag, 23 februari 2024 om 20:33
copyright proshots 23035464
Lewis Hamilton zegt te kunnen merken dat de W15 een verbetering is ten opzichte van de W14 van vorig jaar. Toch weet hij ook dat het gat met Red Bull Racing nog lang niet gedicht is. ‘Ze lopen duidelijk ver voor op de rest’, geeft de zevenvoudig wereldkampioen aan tegenover de BBC.
Volgens Hamilton heeft Mercedes de huidige bolide goed herontworpen nadat ze de filosofie van vorig jaar overboord hebben gegooid. ‘Deze auto is veel fijner om in te rijden’, zei de Brit over de laatste wagen waar hij bij Mercedes in zal rijden. Het afgelopen jaar was Hamilton nogal eens gefrustreerd dat zijn zorgen over de W13 destijds in de wind werden geslagen.
De nieuwe Mercedes volgt de ontwerptrend die twee jaar geleden werd gestart door Red Bull. ‘Het is een goed platform om op verder te bouwen. Een veel betere bolide om het seizoen mee te beginnen’, vindt de coureur. Voorlopig lijkt hij dus relatief tevreden met de W15, ondanks de grote achterstand op Red Bull.

Eindigen op een hoogtepunt

Hamilton zette vandaag de twaalfde tijd neer, terwijl teamgenoot George Russell uiteindelijk de tweede tijd van de dag klokte. Toch moet hierbij wel een kanttekening worden geplaatst. Russell reed deze snelle tijd namelijk aan het eind van de testdag, terwijl Hamilton zijn tijd neerzette tijdens het langzamere eerste gedeelte van de sessie. Ter vergelijking: Max Verstappen zette de vierde tijd van de dag neer op oude, hardere banden.
Hamilton rijdt dit seizoen voor het laatst voor Mercedes en wil er dan ook helemaal voor gaan. ‘Dit hoofdstuk is nog niet afgesloten. Ik ben 100 procent gefocust om met dit team op een hoogtepunt uit elkaar te gaan’, zegt de Brit daarover. ‘Ik heb vertrouwen in alles wat er gebeurt binnen het team en we zullen proberen het gat met Red Bull op de één of andere manier te dichten.'
F1Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties