Hamilton krijgt kritiek uit Nederlandse hoek: 'Ik vind het een beetje zorgwekkend'

Sportnieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 21:56
copyright proshots 24514427
Tijdens het raceweekend in Imola werd duidelijk dat veel Ferrari-fans al uitkijken naar de komst van Lewis Hamilton. Toch zijn de analisten van de NOS Formule 1-podcast iets terughoudender in hun enthousiasme over de komst van de Brit. ‘Hij zal er heel hard voor moeten werken’, zegt Jan Lammers over Hamiltons toekomst bij het team uit Maranello.
Lammers deelt het optimisme van de Ferrari-fans niet. ‘Ik vind het een beetje zorgwekkend dat er straks iemand zit omdat hij zeven keer wereldkampioen is geweest’, geeft hij aan. ‘Je zoekt eigenlijk iemand waarvan je denkt dat hij nog wel zeven keer wereldkampioen kan worden’, gaat hij verder. Hamilton is bij de start van het 2025-seizoen 40 jaar oud en dus is het vrijwel onmogelijk dat hij nog zo veel gaat winnen met de Italiaanse renstal.
Een achtste kampioenschap voor Hamilton lijkt Lammers echter niet uit te sluiten, al betwijfelt hij wel of dat daadwerkelijk zal gebeuren. ‘Waarschijnlijk kan hij dat nog wel, want een Hamilton in goeden doen is helemaal top’, prijst hij de man uit Stevenage. ‘Maar waar je niet omheen kan zijn de statistieken.’ Op welke statistieken de analist doelt, zegt hij niet, maar het is duidelijk dat ze niet in Hamiltons voordeel spreken. ‘Hoeveel kampioenschappen kan iemand nog binnenhengelen?’ vraagt hij zich hardop af. ‘Hij zal er heel hard voor moeten werken.’

Leeftijd en status spelen rol bij motivatie Hamilton

Collega Jeroen Bleekemolen deelt dat sentiment. ‘De Mercedes is niet zo goed, dat is een understatement’, moet hij toegeven. Toch denkt ook hij niet dat het bij Ferrari ineens een stuk beter zal gaan. ‘Het is niet zo dat wanneer hij in die Ferrari stapt, hij alles gaat winnen. Tenzij ze het volgend jaar nog beter voor elkaar krijgen’, benadrukt de analist. ‘Op dit moment zie ik hem niet zomaar winnen. Hij zal heel hard moeten werken’, beaamt hij de woorden van Lammers.
De twee analisten zien hier gelijkenissen met Fernando Alonso. ‘Het is eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als Alonso, die al een paar races niet zo lekker meer gaat en bij twee kwalificaties achter Stroll stond’, meent Bleekemolen. ‘Er zit een houdbaarheidsdatum op beide rijders’, vindt hij. Ook hier is Lammers het roerend mee eens. ‘Ik denk dat Alonso en Hamilton hetzelfde probleem hebben. Zij hoeven qua status niets te bewijzen. Ze hoeven niets en ze mogen alles. Ze hoeven niet iedere keer te vechten voor hun bestaan’, geeft hij als reden. ‘De motivatie neemt af. Ze zijn al zo lang actief en je gaat dan minder hard je best doen’, vult Bleekemolen zijn collega aan.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties