Keepster tijdens Ajax-AZ afgevoerd met ambulance, inmiddels bij kennis

zaterdag, 20 april 2024 om 14:44
liefting
De Eredivisiewedstrijd tussen de vrouwen van Ajax en de vrouwen van AZ is al na acht minuten definitief gestaakt omdat Femke Liefting van de bezoekers met een ambulance afgevoerd moest worden. De 19-jarige doelvrouw kwam zaterdagmiddag in botsing met Chasity Grant en bleef roerloos liggen op het veld.
In de achtste minuut kwam de keepster ver uit haar doel om een aanval van Ajax te onderscheppen maar botste op Grant. Speelsters schermden Liefting na de klap met doeken af en hulpverleners snelden het veld op. Daarna werd Liefting vanaf trainingscentrum De Toekomst met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De wedstrijd is volgens de meest recente berichtgeving vanuit Ajax definitief gestaakt. De stand was toen 0-0.
In het Noord-Hollands dagblad werd deze zaterdag nog een artikel gewijd aan Liefting in aanloop van de wedstrijd. 'We zitten allemaal in positieve energie. Wij hoeven absoluut geen Ajax-angst te hebben. Het is niet raar als we vanmiddag punten pakken. We hebben thuis verloren van Ajax, maar ook toen wel degelijk ons visitekaartje afgegeven', zo blikte Liefting vooruit op de wedstrijd die voor haar dus al na acht minuten op een dramatische manier eindigde.

Update 15:06: Liefting bij kennis, geen reanimatie plaatsgevonden

Liefting is volgens berichtgeving van AZ inmiddels bij kennis. Er gingen berichten rond dat ze ter plekke op het veld gereanimeerd werd, maar daar was volgens NU.nl geen sprake van te zijn.