Grote problemen bij Sneijder's club DHSC: 'Dat er onderzoeken lopen is nieuw voor mij'

Sportnieuws
dinsdag, 12 maart 2024 om 00:08
copyright proshots 12611618
De Utrechtse voetbalclub DHSC verkeerd in grote problemen. Volgens het Algemeen Dagblad is de schuld inmiddels opgelopen tot zo'n 200.000 euro en zijn er diverse onderzoeken gestart naar het financiële wanbeleid binnen de volksclub. Uithangbord van DHSC is Wesley Sneijder, die zijn naam zelfs verbonden ziet aan het sportpark. Bij het programma Veronica Inside geeft de voormalig topvoetballer aan dat hij niets met de chaos te maken heeft.
Presentator Wilfred Genee begint in de uitzending van maandag over de nijpende situatie die gaande is bij DHSC. Sneijder geeft direct aan geen aandeel te hebben in de ontstane problematiek. 'Het sportpark is inderdaad naar mij vernoemd en dat is een hele eer, maar net als alle mensen die daar komen en de club een warm hart toedragen, ben ik gewoon een supporter', zegt de oud-international van Oranje.
Onder meer de gemeente Utrecht en het VWS hebben een onderzoek gestart naar financiële wanpraktijken binnen DHSC. Zo is er onder meer subsidie verstrekt voor zonnepanelen en veldverlichting, maar zijn deze er nooit gekomen. 'Dat er onderzoeken lopen is voor mij nieuw. Wij zijn er met een groepje mee bezig om dit soort dingen op te lossen en dat zullen we nu ook weer oplossen', reikt Sneijder zijn club de helpende hand toe.

Moeite met betalen van contributie

Volksclub DHSC heeft te maken met actuele problemen door onder meer het niet kunnen innen van de contributie bij leden. Sneijder schetst hoe dat er aan toe gaat. 'We hebben wel te maken met het feit dat we uit een achterstandswijk komen in Ondiep. Dat is lastig. Wij hebben leden die de contributies niet kunnen betalen en uiteindelijk lopen die kosten voor amateurverenigingen door. Reken maar uit: onderaan de streep sta je dan in de min.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties