Gooit Steijn weer het roer om tegen AEK Athene?

Sportnieuws
dinsdag, 03 oktober 2023 om 17:38
copyright proshots 22492823
Ajax speelt donderdag alweer zijn tweede duel in de Europa league. De Amsterdammers nemen het om 18.45 uur op tegen AEK Athene. De Grieken zijn goed begonnen aan het toernooi met een overwinning op Brighton & Hove Albion.
Ajax neemt het op tegen de huidige nummer vijf van Griekenland. AEK Athene verloor maandag zijn eerste wedstrijd van het seizoen. OFI Kreta was met 2-0 te sterk voor de Atheners. Desalniettemin zitten de mannen van trainer Matías Almeyda er goed in. Vorige week wist de ploeg nog met 2-3 te winnen van Brighton & Hove Albion. Ajax is het Europese seizoen minder goed begonnen met een gelijkspel in eigen huis tegen Olympique Marseille.
De vraag is of Maurice Steijn wederom het roer gaat omgooien komende donderdag. Ook afgelopen weekend wist Ajax geen indruk te maken in de competitie. Tegen RKC Waalwijk leek de ploeg van Maurice Steijn onderweg naar een overwinning, alleen zorgde de botsing tussen Etienne Vaessen en Brian Brobbey ervoor dat de wedstrijd gestaakt werd. De Amsterdammers waren vooral achterin kwetsbaar en dat zorgt ervoor dat het nog maar de vraag is of Steijn met dezelfde namen donderdag aan de aftrap verschijnt.

Ajax in een 5-3-2 formatie?

Journalisten Bart Frouws en Sjoerd Keizer laten bij VI weten dat ze denken dat Ajax wel eens met een 5-3-2 formatie kan aantreden. 'Waarom ga je niet met vijf man achterin spelen, zodat het achterin gewoon staat. Er wordt gedaan alsof dat echt niet kan. Maar als je structureel zulke verdedigende problemen hebt… Ik zeg niet dat het meteen beter is, maar waarom zou je het niet proberen?'
De journalisten verbaasde zich ook dit weekend weer over het spel Ajax. 'Hoe kan het in hemelsnaam toch weer zo fout gaan? Je ziet Josip Šutalo, die een bal zo in de voeten van een RKC-speler schuift. Bij de goals van RKC zag Ajax er niet goed uit. In aanvallend opzicht heb ik een paar goede momenten gezien. Bijvoorbeeld bij de goal van Brobbey waar Carlos Forbs ook weer een hoofdrol speelde.'
AEK Athene moet het donderdag in ieder geval doen zonder hun vaste spits. Levi Garcia is geblesseerd geraakt, zo meldt Griekse journalist Giannis Chorianopoulos maandagochtend op X. De man uit Trinidad en Tobago wist dit seizoen nog niet te scoren en gaf één assist. Vorig seizoen was de spits een stuk productiever. Toen scoorde hij achttien keer en gaf hij zeven assists in 37 wedstrijden.
Als er iemand is die hoopt dat Ajax in ieder geval niet wint, dan is dat Michiel Kramer. De spits van RKC Waalwijk liet dat maandagavond bij Veronica Offside weten. 'Ik hoop zeker niet dat Ajax coëfficiëntenpunten voor Nederland pakt.' Kramer scoorde afgelopen weekend nog in de gestaakte wedstrijd tegen Ajax.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties