Golfer Murray (30) maakt einde aan zijn leven: 'Leven was niet altijd makkelijk'

Sportnieuws
zondag, 26 mei 2024 om 23:13
copyright proshots 25345980
De sportwereld werd zondag opgeschrikt door het nieuws dat golfer Grayson Murray op 30-jarige leeftijd is overleden. Zijn familie heeft in een verklaring laten weten dat Murray zelfmoord heeft gepleegd. 'Het leven was niet altijd makkelijk voor Grayson, en hoewel hij zichzelf van het leven beroofde, weten we dat hij nu vredig rust', valt te lezen in een statement dat gedeeld is door de PGA Tour.
Murray was vrijdag nog actief op Charles Schwab Challege in Texas, maar trok zich die dag na zestien holes terug wegens gezondheidsproblemen. Zondagochtend meldde de PGA-tour het overlijden van de Amerikaan. 'We zijn kapot van het nieuws dat Grayson Murray vanochtend is overleden. Hier zijn geen woorden voor. De PGA Tour is een familie, en als je een familielid verliest, ben je nooit meer dezelfde. We rouwen om Grayson en bidden om troost voor zijn dierbaren', schreef PGA Tour-baas Jay Monahan in een verklaring.
Later op de dag werd meer bekend over de doodsoorzaak van Murray. Zijn ouders lieten in een statement weten dat hun zoon ervoor gekozen heeft om uit het leven te stappen. 'We hebben de afgelopen 24 uur geprobeerd te verwerken dat onze zoon er niet meer is', vertellen ouders Eric en Terry Murray. 'Het is onwerkelijk, een nachtmerrie. We hebben zoveel vragen waar geen antwoord op is. Maar één vraag kunnen we wel beantwoorden. Werd er van Grayson gehouden? Het antwoord is ja. Door ons, zijn broer Cameron, zijn zus Erica, zijn familie, door zijn vrienden, door zijn medespelers en - zo lijkt het - door velen van jullie die dit lezen. Er werd van hem gehouden en hij zal gemist worden. Het leven was niet altijd makkelijk voor Grayson, en hoewel hij zichzelf van het leven beroofde, weten we dat hij nu vredig rust.'
In januari 2024 won Murray het Sony Open in Miami. De golfer klom naar plaats 46 op de wereldranglijst. Na die toernooizege was de Amerikaan zeer openhartig over de mentale problemen waar hij al langere tijd mee kampte. 'Ik heb vaak willen opgeven. Mezelf willen opgeven. Het golfspel opgeven. Het leven soms opgeven. Mijn ouders zijn de afgelopen zes jaar door een hel gegaan, waarbij ik tegen een aantal mentale dingen vocht. Het is niet gemakkelijk voor mij en de mensen om mij heen die van mij houden, zien mij niet graag neerslachtig. Zij zijn mijn grootste supporters geweest', waren de woorden van Murray die enkele maanden na de fraaie overwinning in Miami de strijd tegen zijn mentale ziekte heeft verloren.
Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de hulp- en preventielijn Zelfmoord. Praat erover. Tel: 0800-0113 (gratis), 113 (regulier tarief) of www.113.nl.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties