Glory Kickboksen: Verhoeven versus Overeem, kickboks-koning verdedigt titel tegen MMA-legende

Sportnieuws
door admin
vrijdag, 24 september 2021 om 15:34
Rico training
Zaterdag 23 oktober stappen Rico Verhoeven en Alistair Overeem de Glory kickboksring voor de zwaargewichtentitel. Deze week stonden de twee reuzen voor het eerst tegenover elkaar bij de persconferentie. Nadat Overeem eerder dit jaar zijn MMA-handschoenen neerlegde en de octagon voor de laatste keer uitliep vroeg iedereen zich af of we Nederlander nog terug zouden zien in het kickboksen. 
In de periode 2008-2010 deed Overeem iets wat niemand voor mogelijk had gehouden. De MMA-vechter besloot zijn vaardigheden uit te testen in de kickboksring, en met succes! Nadat hij in 2008 de legendarisch Badr Hari knock-out sloeg wist hij in 2010 het meest prestigieuze kickbokstoernooi, de K-1 World Grand Prix, te winnen.
Vooraf leek het onmogelijk maar Overeem versloeg de ene kickbokslegende na de andere om vervolgens de titel te winnen van Gokhan Saki. Nu hoopt de Overeem deze prestatie te herhalen door de Glory heavyweighttitel te winnen. Op dit moment wordt Glory gezien als de grootste en sterkste kickboks organisatie. Wel moet hij het opnemen tegen Rico Verhoeven, die zich de laatste jaren heeft weten te ontpoppen tot de absolute en onbetwistbare zwaargewichtkoning in het kickboksen. 
Beide heren konden elkaar deze week voor eerst in de ogen aankijken. Ditmaal geen trashtalk of opstootjes, maar twee heren die alleen maar respect voor elkaar hebben. Verhoeven kijkt in ieder geval uit naar deze titanenstrijd:

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties