Gevleugelde Driouech blikt terug op zwarte transferwinter: 'Nu andere prioriteit'

Sportnieuws
donderdag, 16 mei 2024 om 15:15
copyright proshots 25216415
Het was een enerverende, maar ook teleurstellende transferwinter voor Couhaib Driouech. De rappe vleugelspeler van Excelsior zat al in de auto naar Eindhoven toen zijn transfer naar PSV last minute tóch afketste. Kort na de mislukte deal stond de aanvaller 'gewoon' weer op het veld voor de Kralingers, maar de in degradatienood verkerende club kon niet lang van zijn behouden topspeler genieten: Driouech liep een scheur in zijn hamstring op en is nét op tijd terug voor de seizoensontknoping. Hoe blikt hij op dit cruciale moment in het seizoen terug op zijn misgelopen overstap?
'Het was een moeilijke periode voor mij en natuurlijk is het niet leuk om mee te maken, maar het hoort bij profvoetballer zijn', is Driouech nuchter tegenover De Telegraaf. In de speelronde(s) na de afgeketste PSV-deal werd de vleugelspeler door fans en analisten geprezen om het feit dat hij professioneel met zijn teleurstelling omging. Driouech spande zich gewoon weer in voor Excelsior, ook al had hij inmiddels liever elders gespeeld.

Gevierde mentaliteit

'Hij wou zo graag spelen', memoreert zijn coach Marinus Dijkhuizen. 'Die avond belde hij me gelijk op dat het niet doorging, maar dat hij wel wilde spelen en er wilde zijn voor het team. We gaan er wat moois van maken, zei hij. Dat past bij hem.' Een aantal weken later zette een hamstringblessure, nota bene opgelopen tegen PSV, een streep door Driouech' inzet voor zijn team. 'Een scheur van een aantal centimeter'.

Terugkeren met een klapper

Inmiddels is Driouech weer terug, en hoe. Tegen Heracles kon hij invallen en scoorde hij pardoes twee keer. Zondag strijdt Excelsior bij Feyenoord om lijfsbehoud. 'Het ziet er weer fantastisch uit. Hopelijk is het net op tijd. Lukt het zondag niet, dan heb ik met onze goede ploeg vertrouwen in de play-offs'. En de interesse van andere clubs dan, met het oog op een periode ná Excelsior? 'Ik hoor ook het een en ander, maar dat heeft nu niet mijn prioriteit', stelt de speler. 'Dat is Excelsior in de Eredivisie houden'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties