Feyenoord heeft beet: 'Sterkhouder van FC Twente tekent meerjarig contract'

Sportnieuws
vrijdag, 08 maart 2024 om 17:09
smal
Gijs Smal zal volgend seizoen voor Feyenoord spelen, zo weet het Algemeen Dagblad vrijdagmiddag te melden. De linksachter van FC Twente zal transfervrij overkomen en een meerjarig contract tekenen in De Kuip.
Eerder deze week meldde 1908.nl al dat Feyenoord Smal een contract had aangeboden. Aanvankelijk was Smal niet overtuigd aangezien Feyenoord al twee andere linksachters, Quillindschy Hartman en Marcos López, in het team heeft. Maar twee dagen later blijkt dat Smal toch spoedig een meerjarig contract zal tekenen bij Feyenoord. Volgens het AD is de kans groot dat López na dit seizoen vertrekt bij Feyenoord.
Smal heeft Feyenoord dus verkozen boven clubs uit Denemarken, België, Schotland en Frankrijk. Volgens 1908.nl was de voormalig speler van FC Volendam ook in trek bij clubs als KAA Gent, FC Kopenhagen, RC Lens, Rangers FC en Celtic.
Smal begon zijn carrière in 2012 in de jeugdopleiding van FC Volendam. Hij speelde zeventig wedstrijden in het oranje shirt, waarin hij vier keer scoorde en zestien assists gaf. In de zomer van 2020 maakte hij de overstap naar FC Twente. Bij FC Twente groeide Smal uit tot een vaste waarde in het team. Ondanks de concurrentie van Anass Salah-Eddine miste hij geen enkele wedstrijd, hoewel hij dit seizoen pas één assist gaf in zestien Eredivisie-wedstrijden.
Naast Smal hoopt Feyenoord zich deze zomer ook te versterken met Michal Sadílek. De middenvelder van Twente staat op het scoutingslijstje van Rotterdam, zoals 1908.nl donderdagochtend meldde.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties