Concurrentie wilde straf Verstappen: 'De stewards beschikken over alle informatie'

Sportnieuws
dinsdag, 19 september 2023 om 15:05
copyright proshots 22362395
De concurrentie van Red Bull Racing kan niet begrijpen waarom Max Verstappen niet werd gestraft voor het incident met Yuki Tsunoda. De tweevoudig wereldkampioen reed de AlphaTauri-coureur in de weg in de eerste sector tijdens het tweede deel van de kwalificatie. De stewards besloten na de uitleg van het team Red Bull een geldboete op te leggen. Tom McCullough, performance director van Aston Martin, eist consistentie van de FIA.
Verstappen kende een zeer ongelukkige kwalificatie. Zijn RB19 had het hele weekend al de snelheid niet om echt tegenstand te bieden ten opzichte van de Ferrari's en de Mercedessen. Tijdens de kwalificatie gebeurde er dan ook iets wat de concurrenten van Red Bull niet voor mogelijk hadden gehouden; Verstappen en Sergio Pérez werden in Q2 uitgeschakeld. Verstappen werd door Red Bull-junior Liam Lawson naar de elfde plek verwezen, terwijl Pérez al eerder wist dat zijn kwalificatie erop zat.
Het gevoel was echter dat het nog slechter kon voor Verstappen. De Nederlander had drie onderzoeken aan zijn broek hangen na de kwalificatie. De Red Bull-coureur stond stil in de pitstraat, was onderdeel van de file aan het einde van Q1 waarbij hij bijna Logan Sargeant in de weg zat en in Q2 reed hij in de weg van Tsunoda. De Japanner uitte zijn mening over de boordradio en Verstappen bood direct zijn excuses aan. De regerend wereldkampioen gaf aan dat hij de AlphaTauri-coureur simpelweg niet had gezien.
Er heerste dan ook een gevoel dat Verstappen nog een paar plaatsen gridstraf zou krijgen. De coureur kwam echter weg met twee reprimandes en Red Bull ontving een boete van vijfduizend euro. Dit zorgde voor verwarring in de paddock. 'De stewards beschikken over alle informatie. Van onze kant is het frustrerend wanneer je in de weg wordt gereden. Wat we echt willen, is consistentie', wordt een gefrustreerde McCullough geciteerd door PlanetF1.

Waarom kreeg Verstappen geen straf? 

Aangezien er na de sessie niemand van AlphaTauri in het kamertje van de stewards was, werd er al gauw gedacht dat het zusterteam van Red Bull Verstappen een handje wilde helpen. Na het verhaal van de Oostenrijkse renstal concludeerde de stewards echter dat het aan de communicatie van het team lag, waardoor Red Bull zelf een boete kreeg. Daarbij bestudeerde de stewards ook incidenten uit het verleden. Voor het lange wachten in de pitstraat meldde Red Bull dat Verstappen geen voordeel behaalde en daar gingen de stewards mee akkoord.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties