Bijna alle Mislintat-aankopen afgekraakt: 'Sosa kan je helemaal niets mee, en Tahirovic...'

Sportnieuws
vrijdag, 23 februari 2024 om 20:00
sven mislintat
Freek Jansen en Arco Gnocchi hebben in de Pak Schaal Podcast de aankopen van Sven Mislintat onder de loep genomen. Die kwamen er niet goed vanaf tegen Bodø/Glimt (1-2 winst). Vrijwel elke aankoop, op Diant Ramaj na, zakte door het poolcirkelijs in Noorwegen.
Josip Sutalo pakte op vrij domme wijze een rode kaart, vroeg in de tweede helft. Jansen vindt dat de mandekker onderzocht moet worden voor matchfixing. 'Niet normaal. Het is elke wedstrijd iets. Met die nieuwelingen, we zitten inmiddels bijna in maart, ik denk dat we ze inmiddels wel kunnen beoordelen. Ik heb bij Sutalo niet het gevoel dat die kwaliteit erin zit, nog los van het geld aangezien je er een waanzinnig bedrag voor hebt neergelegd.'
Hij werpt de vraag op of Ahmetcan Kaplan nou zoveel minder is dan de man die deze zomer voor 20,5 miljoen overkwam van Dinamo Zagreb. 'De enige reden die ik kan bedenken dat die niet speelde is dat ze het op kunstgras niet aandurfde met hem vanwege die zware blessure die hij heeft gehad', antwoordt Gnocchi. Kaplan werd al in 2022 aangetrokken voor 9,5 miljoen, maar lag er meer dan een jaar uit door een zware knieblessure.

Borna Sosa en Benjamin Tahirovic

Borna Sosa haalde met zijn hak een bijna zeker doelpunt van de lijn, maar was ook het middelpunt van een controversiële VAR-beslissing, waarbij een handsbal in het strafschopgebied onbestraft bleef. 'Sosa kan gewoon niet verdedigen. Bij de kopbal in de laatste minuut van de reguliere speeltijd trekt hij weer half zijn hoofd in. Als die speler naar de grond kopte was dat een goal geweest. Daar kun je echt helemaal niets mee', aldus Jansen.
Branco van den Boomen komt er vrij goed vanaf en het tweetal is benieuwd hoe de klik met Jordan Henderson gaat zijn. Iemand die er niet goed vanaf komt is Benjamin Tahirovic. 'Sorry hoor Arco, maar hoe kun je daar in godsnaam acht miljoen voor betalen?', vraagt Jansen zich af. Gnocchi werpt op dat hij op de groei gekocht is omdat hij over twee jaar het drievoudige waard zou zijn. 'Je hebt natuurlijk allemaal spelers waarvan je denkt: als je ze nu niet haalt, dan kun je ze nooit meer halen. Tahirovic is daar niet een van.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties