Bestuurlijke chaos bij Ajax | Bassey nooit live gescout, ook over Wijndal waren twijfels

Sportnieuws
zondag, 12 maart 2023 om 20:47
bassey
Het NRC komt zondag met een groot artikel waarin de totale bestuurlijke chaos die bij Ajax is gecreëerd onder de loep is genomen. In het artikel is onder meer duidelijk naar voren gekomen hoe machtig de positie van zaakwaarnemer Milos Malenovic was en dat er miljoenen zijn uitgegeven aan transfers waar niet iedereen achter stond.
Op transfergebied was het een roerige zomer bij Ajax. De miljoenen euro's stroomden binnen dankzij de transfers van onder meer Ryan Gravenberch, Sebastién Haller en Lisandro Martinez. Later kwam daar ook nog de klapper van Antony bij. Er werd snel geschakeld met de aanwinsten Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Calvin Bassey, Francisco Conceição en Brian Brobbey. Kostenplaatje van deze transfers: een slordige 90 miljoen euro!
Voor de buitenwereld lijkt het alsof Ajax de zaken goed op orde heeft, maar achter de schermen rommelt het flink. Over Wijndal, die Ajax 10 miljoen kost, zijn grote twijfels. Van de verdediger van AZ zijn talloze scoutingrapporten, zowel bij Ajax als bij het Nederlands elftal. Die zijn kritisch, vooral over zijn verdedigende kwaliteiten. Danny Blind, die als assistent-trainer van Oranje inzicht heeft in de scoutinganalyses en op de achtergrond contact houdt met leidinggevenden bij Ajax, laat blijken dat hij de aankoop onverstandig vindt. Maar hij beseft dat zijn mening op dit punt weinig gewicht heeft: zijn zoon speelt op dezelfde positie als Wijndal.

Bassey nooit live gescout

Het vertrek van Lisandro Martinez levert Ajax een kleine 60 miljoen euro op. Binnen de club zag men het vertrek van de Argentijn niet aankomen. Maar er moest snel geschakeld worden en de komst van een vervanger moest niet lang uitblijven. De alternatieven op de schaduwlijst zijn jong en onervaren. Daar neemt coach Alfred Schreuder geen genoegen mee. Zo komt de club uit bij Bassey van Rangers FC. Scouts van Ajax hebben hem nooit live gezien. Ze moeten halsoverkop videobeelden analyseren en twijfelen aan zijn technische vaardigheden. Toch betaalt Ajax 23 miljoen voor de Engelse verdediger.
Lees hier het gehele artikel van NRC waarin meer duidelijkheid komt over de rol van Milos Malenovic, de zaakwaarnemer van Alfred Schreuder die miljoenen heeft verdiend aan het wanbeleid bij Ajax.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties