Kalme Berghuis wekt verbazing: 'Stiekem weet hij wel waar het misging'

maandag, 12 februari 2024 om 11:47
copyright proshots 24025716
Steven Berghuis heeft begrip voor de keuze van VAR Ingmar Oostrom om geen doelpunt toe te kennen aan Ajax in de laatste minuut van de wedstrijd tegen sc Heerenveen (3-2 verlies). Dat laat hij na afloop van de wedstrijd weten aan ESPN. De aanvaller is opvallend ingetogen als het over het beslissende moment gaat, concludeert Kees Kwakman.
Berghuis is begripvol. 'Er is geen doellijntechnologie en als het bewijs ontbreekt, dan kan de scheidsrechter hem niet goedkeuren. Het is ongelooflijk moeilijk om te zien. Als je de bal zo ziet en je hebt geen doellijntechnologie, dan kan ik me voorstellen dat ze niet honderd procent zeker weten of de bal de lijn is gepasseerd. Dit moeten we gewoon accepteren, hoe moeilijk het ook is.'

Niet verdiend

De gelegenheidsaanvoerder geeft aan dat dit allemaal op het laatste moment gebeurde en dat Ajax blij had moeten zijn met een punt. 'Bij vlagen verdienden we wel meer te krijgen, maar we hebben ook zowel aanvallend als verdedigend zwakke momenten gehad', aldus de rechtsbuiten. 'Met de vrije trappen van Sosa en Hlynsson in de eerste helft hadden we toch momenten dat we terug in de wedstrijd konden komen, maar we moeten ook credits geven aan Heerenveen.'

Rustig

Kees Kwakman vindt het opvallend dat Berghuis zo rustig blijft. 'Ik heb het idee dat hij zich stiekem inhoudt. Stiekem weet hij wel waar het misging, maar misschien houdt hij zich nu rustig omdat hij aanvoerder is.' Ajax staat nu negen punten achter op plek drie, die recht geeft op voorronde Champions League.

Interview Steven Berghuis na afloop van de wedstrijd.