Bayern München ontslaat direct na behalen van de landstitel directeuren Kahn en Salihamidzic

Bayern München ontslaat direct na behalen van de landstitel directeuren Kahn en Salihamidzic

Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic zijn ontslagen bij Bayern München. Dat heeft clubvoorzitter Herbert Hainer zaterdag gemeld. De twee directeuren worden verantwoordelijk gehouden voor een onrustig seizoen, waarin trainer Julian Nagelsmann eind maart werd ontslagen en opgevolgd door Thomas Tuchel. De club verbood de directeuren op zaterdag mee te reizen naar Keulen waar de landstitel gepakt werd.

Voorzitter Herbert Hainer legt op de website van Bayern uit waarom er afscheid is genomen van Kahn. 'Om de samenwerking stop te zetten is niet makkelijk geweest voor de raad van toezicht. Maar door de ontwikkelingen van de laatste tijd vonden wij het nodig om voor nieuw leiderschap te kiezen. Wij bedanken Oliver voor zijn toewijding, ideeën en alles dat we samen hebben gepresteerd. Hij zal altijd een clublegende blijven en we wensen hem het beste voor de toekomst.' Jan-Christian Dreesen is de opvolger van de voormalig doelman. Dreesen was tot op dit moment financieel directeur van Bayern.

Kahn zelf kwam ook met een verklaring naar buiten. 'Ik was van plan om naar Keulen af te reizen om daar uiteraard het kampioenschap te vieren met de selectie, maar dat werd mij verboden', laat Kahn kort na zijn ontslag optekenen in de Duitse media, terwijl eerst nog werd gemeld dat hij ziek zou zijn. De weggestuurde bestuurder is desondanks zeer blij met de elfde titel op rij, zo laat hij weten via Twitter. 'Ongelooflijk! Een groot compliment en gefeliciteerd jongens! Ik heb het altijd tegen jullie gezegd! Nooit opgeven en altijd blijven doorgaan. Ik ben ontzettend trots op jullie en deze prestatie. Ik zou graag bij jullie willen zijn en feestvieren, maar dat is mij verboden door de clubleiding. Maar ik verheug mij nu al op volgend seizoen, als jullie voor de twaalfde keer op rij kampioen worden!', aldus de voormalig doelman.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Bayern Munchen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties