Balende Van Gerwen was niet goed genoeg: 'Normaal is Price heel bang tegen mij'

Sportnieuws
vrijdag, 24 maart 2023 om 11:59
van gerwen
Michael van Gerwen heeft andermaal een speelronde in Premier League of Darts niet kunnen winnen. Vorige week verloor MVG kansloos met 0-6 in de halve finale tegen Chris Dobey, ditmaal was Gerwyn Price in de finale een maatje te groot. Het werd een ontluisterende nederlaag voor Van Gerwen, die met 1-6 gedesillusioneerd naar de camera van Viaplay liep.
De interviewer stelt dat de finale niet lekker liep voor Van Gerwen. 'Daar ben ik het niet mee eens', verrast Van Gerwen. 'Ik denk dat ik in de wedstrijd heel goed gooide, maar als je twee legs zo weggeeft dan weet je dat je anders moet winnen. Normaal gesproken is Price heel bang tegen mij, maar als je hem zelfvertrouwen geeft is het gewoon een fantastische darter. Dat heeft hij vandaag laten zien. Die eerste twee legs mag ik nooit zo weggeven, dat is zuur maar dat is niet anders.
Van Gerwen zag de wedstrijd nog wel zitten, ondanks de gemiste dubbels in de eerste paar legs. 'Het is een kort spelformat, dus je moet er gelijk staan. Dan mag je dat soort fouten niet maken, vooral niet tegen dat soort spelers. Dan geef je hem zelfvertrouwen en dat is het laatste wat je moet doen.'
De darter komt tot een harde conclusie voor zichzelf. 'Als ik mijn eigen spel speel, dan win ik mijn wedstrijden gewoon. Vandaag was het op mijn dubbels simpelweg niet goed genoeg en dat mag je alleen jezelf kwalijk nemen.' Volgende week krijgt Van Gerwen een herkansing. Hij neemt het op 30 maart in Berlijn op tegen Chris Dobey en bij een overwinning wacht waarschijnlijk Price in de halve finale.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties