Appeltje eitje voor PSV tegen Sevilla? Nieuwe coach won nog geen wedstrijd bij de nummer vijftien van La Liga

Sportnieuws
dinsdag, 28 november 2023 om 14:35
copyright proshots 22890857
Sevilla neemt het woensdag in de Champions League op tegen PSV. Bij de Spaanse club gaat het allesbehalve van harte, wat betekent dat er veel druk staat op trainer Diego Alonso. De coach staat zwaar onder druk bij de Spaanse laagvlieger die op de rand van uitschakeling staat in de Champions League.
Verschillende Spaanse media lieten dinsdag al weten dat de clubleiding van Sevilla twijfels heeft over Alonso en naar verluidt is er zelfs al geïnformeerd bij andere trainers. De Spaanse krant Marca geeft aan dat zelfs al een buitenlandse coach bedankt heeft voor de eer. Alonso staat pas twee maanden voor de groep, maar ziet zelf ook in dat er enorm veel druk staat op hem voor de wedstrijd tegen PSV. 'Voor trainers zijn de resultaten doorslaggevend, omdat ze je katapulteren of op een nieuw pad brengen', liet hij dinsdagmiddag weten op een persconferentie waar het voornamelijk over zijn toekomst ging.
'Natuurlijk is er kritiek, daar moeten we mee omgaan. Ik voel dat de spelers mij vertrouwen. Het woord finale is de voorbije weken al een aantal keren gevallen. Nu is het weer een finale. Voor iedereen, voor mij, de spelers en de fans. Het is erop of eronder,' liet de Uruguayaanse oefenmeester verder weten.

Sergio Ramos heeft vertrouwen in zijn coach

Sergio Ramos zat naast Alonso op de persconferentie en sprak zijn vertrouwen in zijn trainer uit. 'De coach moet het gevoel hebben dat het team voor hem door het vuur gaat. Daar is geen enkele twijfel over. Ik hoop dat hij nog lang bij ons blijft. We vertrouwen hem.'
Sevilla won nog geen competitie- of Champions League-wedstrijd onder leiding van Alonso en staat op een teleurstellende vijftiende plaats in La Liga. Na de nederlaag van zondag bij Real Sociedad (2-1) stonden boze fans de selectie op de luchthaven op te wachten. Een overwinning op PSV kan Alonso in het zadel houden, want dat betekent dat de club in de race blijft voor overwintering in de Champions League. De trainer weet als geen ander dat dat een lastig karwei voor zijn ploeg gaat worden.
'De resultaten doen pijn, dit had ik ook niet verwacht toen ik hier begon. Als we van PSV willen winnen, moeten we de beste versie van onszelf laten zien. PSV is bezig aan een sterk seizoen en speelt met zelfvertrouwen. Het zal op details aankomen. We hebben hier allemaal de ambitie om het beter te doen, ook wij willen naar de volgende ronde,' besluit de 48-jarige Uruguayaan.
Pak 50 of 100x je inzet als Santiago Gimenez scoort tegen Atlético Madrid! Bekijk hier de voorwaarden. Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+. 
Meer tips ontvangen? Volg ons ook op FacebookTwitterInstagram of Telegram.  

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties