Alcaraz niet bang voor Djokovic: 'Ik was al een tijdje naar deze wedstrijd op zoek'

Alcaraz niet bang voor Djokovic: 'Ik was al een tijdje naar deze wedstrijd op zoek'

Carlos Alcaraz staat in de halve finale van Roland Garros tegenover Novak Djokovic. Het 20-jarige toptalent is de favoriet, de nummer 1 van de wereld én maakt de meeste indruk in Parijs. Zijn tegenstander is zo'n beetje de beste tennisser van de afgelopen vijftien jaar. Dit had de gedroomde finale geweest, maar de loting wees anders uit. Kan Alcaraz ook op een Grand Slam winnen van Djokovic?

Beide heren stonden slechts één keer tegenover elkaar, in de halve finale van de ATP-toernooi in Madrid in 2022. Toen won Alcaraz met 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5). Dit is de eerste keer dat ze elkaar op een Grand Slam gaan treffen en ze kunnen niet wachten.' Al sinds vorig jaar kijk ik hier naar uit', zegt een ambitieuze Alcaraz. „Ik wil heel graag nog een keer spelen tegen Novak. We acteren allebei op een geweldig niveau, en zoals ik al eerder zei: als je de beste wil zijn, moet je de beste verslaan. Dus ik ben al een tijdje op zoek naar deze wedstrijd. Ik ga ervan genieten.'

Djokovic zal ondanks zijn schat aan ervaring enigszins bevend de baan opkomen. Alcaraz degradeerde Stefanos Tsitsipas, de nummer vijf van de wereld, in de kwartfinale tot figurant. Een afgetekende 3-0 overwinning was het logische vervolg, terwijl Djokovic zelf aanzienlijk meer moeite had met nummer elf Karen Khachanov (3-1 winst).

De Serviër heeft grote bewondering voor de jongeling. Na de wedstrijd tegen Khachanov zei hij het volgende over Alcaraz: 'Alcaraz doet het ongelooflijk goed en brengt enorm veel intensiteit op de baan.' Daarna begon hij te lachen. 'Hij doet me denken aan iemand uit zijn land.' Die iemand is ongetwijfeld Rafael Nadal, die veertien keer Roland Garros won. Alcaraz wordt vaker met hem vergeleken en kan zijn gedroomde opvolger worden. Hij is de favoriet, met een quotering van 1.46 tegen 2.80. Om 14:45 vandaag begint hopelijk een spektakelstuk!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties