Ajax krijgt open sollicitatie: 'Hopelijk zal ik er ooit voor spelen'

Sportnieuws
zondag, 01 oktober 2023 om 8:19
halilovic
Alen Halilovic is uitstekend aan het seizoen begonnen met Fortuna Sittard en hint in een interview met Voetbal International op een transfer naar Ajax. De 27-jarige creatieveling werd door zijn goede start in Zuid-Limburg door Rafael van der Vaart aanbevolen bij Ajax. Halilovic kan dat wel waarderen, zo vertelt hij aan VI.
Halilovic maakte al als zestienjarige zijn debuut voor Dinamo Zagreb en debuteerde een jaar later voor het nationale elftal van Kroatië. Dat zorgde voor interesse van vele Europese grootmachten, waarna Barcelona in de zomer van 2014 vijf miljoen euro neertelde voor het toptalent. Een doorbraak bij de Catalaanse club was hem echter niet gegund en twee jaar later werd hij voor de aankoopprijs verkocht aan Hamburger SV.
Daarna speelde Halilovic voor nog zes andere clubs, waaronder AC Milan, dat hem transfervrij overnam. Hij was ook al een seizoen op huurbasis bij SC Heerenveen te bewonderen, wat geen onverdeeld succes werd. Deze zomer keerde hij weer terug in Nederland en dit keer lijkt het hem bij Fortuna Sittard beter af te gaan.
Tegenover Voetbal International blikt de tienvoudig Kroatisch international terug op zijn carrière tot nu toe én kijkt hij vooruit. 'Ik heb al voor drie van mijn favoriete clubs gespeeld. Barcelona, AC Milan en Dinamo Zagreb. Er is er nog één over en dat is een Nederlandse club. Hopelijk zal ik er ooit voor spelen', aldus Halilovic, die de naam van zijn laatste droomclub niet wil prijsgeven.
In zijn eerste zes wedstrijden wist hij Van der Vaart volledig te overtuigen van zijn kwaliteiten. 'Als ik het voor het zeggen had bij Ajax, zou ik hem meteen halen”, vertelde de oud-international bij Studio Voetbal van de NOS. 'Dat hij nu zo positief over mij is, geeft mij een boost', glundert de creatieve linkspoot na het aanhoren van de woorden. 'Ajax is voor mij de grootste club van Nederland, historisch gezien. Ze hebben het nu even moeilijk met een jong team, maar met één goede wedstrijd kan het daar weer gaan draaien.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties