Ajax-jeugd heeft inderdaad De Toekomst en wint Future Cup

Sportnieuws
maandag, 01 april 2024 om 17:12
copyright proshots 24680182
Ajax U17 heeft na een spannende finale de twaalfde editie van de Future Cup gewonnen. Na een goede tweede helft werden de leeftijdsgenoten van FK Partizan met 2-1 verslagen. Jinairo Johnson en Sean Steur namen de treffers voor Amsterdamse rekening. Het is de zesde keer dat de Amsterdammers het prestigiueze jeugdtoernooi winnen.
Na iets meer dan een minuut spelen wist Ajax voor het eerst gevaarlijk te worden. Centrale verdediger Aaron Bouwman besloot in te schuiven en bracht na een goede versnelling Emre Ünüvar in stelling. Het schot van de spits stuitte echter op de vuisten van de Partizan-doelman. Ajax voerde in de openingsfase de druk op Partizan flink op, en dit leidde vrij snel tot meer pogingen. Zo besloot Levi Acheampong na een kort gespeelde hoekschop uit te halen, echter ging zijn poging ruim naast. Minuten later was Ünüvar dichterbij een treffer, nadat hij was weggestoken door Sean Steur. Ook deze poging van de spits vond de doelman op zijn weg.

Countergevaar

Niet alleen Ajax was gevaarlijk in de openingsfase. Na slordig balverlies van Bouwman kwamen de Serven eruit en dwongen doelman Aymean El Hani met een lage schuiver in de verre hoek tot een redding. Na een kleine tien minuten spelen speelde Luca Messori fraai zijn directe tegenstander voorbij, tot een goede poging kwam de bedrijvige buitenspeler echter niet. Ajax was diverse keren slordig in balbezit en dat resulteerde na dik tien minuten spelen in een gele kaart voor de Amsterdammers. Luuk Beekman hield zijn tegenstander kort vast en voorkwam zo een Servische counter. Dit moest hij bekopen met een tijdstraf van vier minuten. Partizan kon dit overtal niet uitdrukken in een treffer. In de laatste vijf minuten werden beide ploegen niet meer gevaarlijk. Zodoende eindigde de eerste helft met dezelfde stand als het begon.

Druk opgevoerd

Na de rust probeerde de ploeg van Michael Lamey de druk op de Servische ploeg op te voeren. Dit leidde bijna tot een treffer toen Johnson na een goede verovering op het middenveld Ünüvar een grote kans bood. Deze kreeg de bal niet goed onder controle. Kort daarna kreeg Steur ook een goede mogelijkheid. Na de keeper uit te hebben gekaptt produceerde de technisch begaafde middenvelder echter een schot dat ruim over de Servische goal ging.
In de achtentwintigste minuut werd het overwicht van de Amsterdammers omgezet in de openingstreffer. Johnson schoot een afvallende bal beheerst in de verre hoek, en tekende zo aan voor zijn derde treffer van het toernooi. Na de treffer van Johnson liep de ploeg van Michael Lamey niet achteruit. Elias Mechrouh verdubbelde minuten na de openingstreffer bijna na de score na een goede actie, zijn poging kwam op de paal terecht. Kort daarna kopte Partizan een bal over en kwamen de Amsterdammers met de schrik vrij.

Aansluitingstreffer

Minuten later verdubbelde Steur namens Ajax de score na een fraaie combinatie. Deze score stond echter niet lang op het bord, want Partizan scoorde kort daarna de aansluitingstreffer. Verder dan deze aansluitingstreffer kwam het echter niet. Met dit resultaat is Ajax O17 voor de zesde keer winnaar van de Future Cup geworden.
©Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties