Aanvoerder Sparta onder indruk van Ajax-speler: 'Een van de beste van Europa'

zondag, 10 december 2023 om 17:45
ajax
Bart Vriends is zwaar onder de indruk geraakt van zijn tegenstander Brian Brobbey van Ajax. Dat zegt de aanvoerder van Sparta Rotterdam na afloop van Ajax-Sparta (2-1) tegen de camera van ESPN. Brobbey wist in dat duel eenmaal te scoren.
Brobbey ontving in de achtste minuut de bal in het strafschopgebied na een hakje van Kenneth Taylor, draaide weg bij Vriends en gaf keeper Nick Olij het nakijken. Dat is de klasse van de spits van Ajax, zei Vriends na afloop. 'Ik weet niet goed wat ik daar anders had kunnen doen. Met zijn lijf ertussen is het lastig verdedigen. Ik vind het te makkelijk dat ik kansloos was. Ik moet daar meer tegenover stellen. Ik denk dat ik in dit geval korter had moeten zitten en mezelf niet als draaischijf moet laten gebruiken.'
Vriends had zijn tegenstander voorafgaand aan de wedstrijd immers geanalyseerd, zo geeft hij aan. 'We hebben het daar veel over gehad en dan gebeurt het toch. Brobbey is met dat spel misschien wel een van de beste spelers van Europa.' Kees Kwakman neemt het Vriends niet kwalijk. 'Soms kun je niks doen als verdediger, dat moet je maar gewoon accepteren. Hoe vervelend dat ook is. Ik vind dat hij goed staat opgesteld, aan de goede kant. Brobbey doet het geweldig', zegt de analist.
Sparta had meer verdiend dan een nipte nederlaag, zo baalt Vriends nog na van met name de tweede helft. 'We waren een hele geduchte tegenstander, die Ajax een groot gedeelte van de tweede helft met de rug tegen de muur heeft weten te zetten. We blaffen alleen te veel en bijten te weinig. Op basis van de tweede helft hadden we recht op meer. De keren dat wij zelf in de zestien komen doen we te weinig. Tuurlijk heeft Ajax ook goede kansen gehad, maar het is gewoon zonde.'