Wordt Sparta-uit een makkie of een potentieel struikelblok voor Ajax?

Wordt Sparta-uit een makkie of een potentieel struikelblok voor Ajax?

In de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Groningen kregen de fans in de derde officiële wedstrijd van het seizoen te zien wat ze verwachten van het elftal dit jaar. Attractief, swingend voetbal en veel doelpunten. Het resultaat, 6-1 zege, zal voor vertrouwen hebben gezorgd bij de spelers en supporters. Vol verwachting wordt er daarom uitgekeken naar het volgende competitieduel. Zondagmiddag is op het Kasteel Sparta de tegenstander. Krijgen we een duel met wederom veel doelpunten?

Speelronde 3 in de Eredivisie kent slechts zes duels. Dat heeft alles te maken met de Europese verplichtingen van PSV, AZ en FC Twente. Ajax kan zodoende de koppositie pakken als het zondag weet te winnen in Rotterdam op bezoek bij Sparta. Traditioneel een lastige tegenstander. Van de laatste twintig wedstrijden op het Kasteel won Ajax er twaalf, speelde het twee keer gelijk en verloor het zes keer. Met een doelsaldo van 39 voor en 25 tegen komen we uit op een gemiddelde van 3.2 doelpunten per wedstrijd. In de seizoenen 2020/2021 en 2021/2022 boekte Ajax een magere 0-1 zege door beide keren vlak voor rust te scoren.

Sparta is het seizoen begonnen met een 0-0 gelijkspel uit tegen Heerenveen en een 2-3 thuisnederlaag tegen AZ. De Alkmaarders lieten zien welke kwetsbaarheden Sparta heeft. Aanvallend kwam het tot heel veel kansen (maar liefst 25 doelpogingen), maar sprong het niet altijd efficient om in de afronding. Ajax zal met de voorhoede Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Antony (tijfe veel kansen gaan krijgen. De vorm is er en dus verwachten wij ook wel wat goals van Amsterdamse zijde. Weet Ajax minimaal drie keer te scoren uit tegen Sparta? Dan wacht je een leuke odd van 1.80.

Bergwijn wederom trefzeker? 2.50 keer je inzet terug!

Opvallend is de hoge odd voor een doelpunt van Bergwijn. In het duel met FC Groningen tipten wij vooraf dat Bergwijn zou gaan scoren voor een odd van 2.87. Nu krijg je 2.50 keer je inzet terug als Bergwijn minimaal één doelpunt maakt. Ligt er voor Ajax gevaar op de loer om punten te verliezen? Jazeker! Tegen PSV, Fortuna Sittard en FC Groningen kregen de Amsterdammers maar liefst acht doelpunten om de oren. Dat is gemiddeld bijna drie doelpunten tegen en in een uitwedstrijd kan dat fataal zijn. Uit tegen Fortuna werd met een minimaal verschil (2-3) gewonnen. Eindigt het duel in een zege voor Sparta of een gelijkspel? Dan levert dat je 3.75 keer je inzet op.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Poll

Gaat Steven Bergwijn ook tegen Sparta scoren?

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.