Wordt het Denemarken of Australië in poule D? Tunesië lijkt op voorhand kansloos tegen Frankrijk

Wordt het Denemarken of Australië in poule D? Tunesië lijkt op voorhand kansloos tegen Frankrijk

Regerend wereldkampioen Frankrijk zit op rozen. Het is al door naar de knock-outfase van het WK 2022, en voetbalt in de laatste speelronde alleen nog om groepswinnaar van poule D te worden. Wie naast Frankrijk het tweede ticket naar de volgende ronde pakt is nog een groot vraagteken. Tunesië kan met een wonder nog door, terwijl de winnaar van het rechtstreekse duel tussen Australië en Denemarken zichzelf naar de laatste zestien schiet. Hier zijn de scenario's per land.

De stand in poule D na twee speelrondes

Land Aantal punten Doelsaldo
1. Frankrijk 6 6-2
2. Australië 3 2-4
3. Denemarken 1 1-2
4. Tunesië 1 0-1

Wordt Frankrijk groepshoofd of niet?

Voor Frankrijk staat er vrij weinig meer op het spel. Het land is al zeker van de laatste zestien, en speelt alleen nog om de eerste plaats definitief veilig te stellen. Die komt alleen bij een verlies tegen Tunesië in gevaar, maar dan nog moet Frankrijk met ruime cijfers verliezen, en Australië met ruime cijfers winnen. Wel krijg je 1.46 keer je inzet bij winst van Frankrijk op Tunesië!

Australië kan beste prestatie ooit verbeteren

Dit is het zesde WK voor Australië en pas eenmaal overleefde het land de poulefase. In 2006 pakte Australië vier punten, wat genoeg was voor de tweede ronde. Bij een overwinning op Denemarken verbeteren ze die prestatie, en plaatsen de Socceroos zich automatisch. Ook een gelijkspel kan nog soelaas bieden, maar mocht Tunesië in dat geval winnen van Frankrijk is een punt niet genoeg om de knock-outfase te bereiken. Bij een verliespartij tegen Denemarken is Australië sowieso uitgeschakeld.

Denemarken moet winnen en heeft historie mee

Denemarken plaatst zich niet vaak voor een WK, net als Australië is dit pas de zesde editie waarin ze mee mogen doen. Maar waar hun tegenstander bijna altijd strandt in de poule, overleeft Denemarken deze vier van de vijf keer tot nu toe. Nu volstaat alleen een overwinning, bij een minder resultaat is Denemarken sowieso uitgeschakeld. De bookmakers hebben er extreem veel vertrouwen in, want je krijgt slechts een quotering van 1.52 bij een overwinning van Denemarken. Het vorige WK stond deze wedstrijd trouwens ook in de groepsfase op het programma, toen werd het 0-0 en plaatste Denemarken zich voor de volgende ronde.

Tunesië heeft een wonder nodig

Zelfs de grootste optimisten in Tunesië zullen niet in een goede afloop geloven. Er is slechts één scenario mogelijk waarin Tunesië doorgaat, en daarvoor moet gewonnen worden van Frankrijk. Ook mag Australië niet winnen van Denemarken. Een overwinning op Frankrijk wordt sowieso lastig, met een quotering van 8.50, maar je krijgt maar liefst 29.00 keer je inzet terug als Tunesië doorgaat. Eerder zeiden we al dat Australië niet mocht winnen, maar ook Denemarken mag dat eigenlijk niet. Als Denemarken wint van Australië moet Tunesië met meer dan een doelpunt verschil winnen van Frankrijk, of meer doelpunten maken dan Denemarken, dus een soort 5-4 uitslag neerzetten. Dat gaat erg lastig worden, want De Adelaars van Carthago hebben dit WK nog geen doelpunt gemaakt én wonnen nog nooit van Frankrijk. Mochten de goden het Afrikaanse land toch extreem gunstig gezind zijn, wordt dit de eerste keer dat Tunesië de groep overleeft.

Beste wedtips laatste speelronde groep D

Weddenschap Quotering
Minder dan 2.5 doelpunt bij Denemarken-Australië 1.89
Giroud scoort 2.45
Frankrijk wint 1.46

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Wil jij wedden op het WK voetbal in Qatar? Bekijk hier onze voorbeschouwingen en wedtips.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Poll

Wie plaatst zich naast Frankrijk voor de knock-outfase?

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.