Wint Ajax-tegenstander ook in de beker? Quotering van 2.25 bij nieuwe overwinning

Wint Ajax-tegenstander ook in de beker? Quotering van 2.25 bij nieuwe overwinning

Voor Union Berlin lijkt alles de laatste weken in goud te veranderen. In de competitie is de club opgeklommen naar de tweede plaats, en daarmee manifesteert het zich als de naaste uitdager van Bayern München. Alle wedstrijden in het nieuwe jaar zijn tot nog toe gewonnen, en over een paar weken wacht een tweeluik met Ajax in de Europa League. Dinsdagavond spelen ze voor de DFB Pokal tegen VFL Wolfsburg, dat in de laatste vijf wedstrijden meer punten pakte dan bijvoorbeeld Bayern München. Kan Union Berlin in eigen stadion doorstoten naar de kwartfinale?

Union met massief thuisvoordeel

Het eerste wat opvalt is het feit dat zowel Union Berlin als Wolfsburg in de Bundesliga weinig tegendoelpunten krijgt. Alleen koploper Bayern heeft minder goals doorgelaten dan beide ploegen. Ten tweede mag het thuisvoordeel van Union niet onderschat worden. In eigen huis heeft Union slechts vier verliespunten en krijgen ze de minste tegendoelpunten van alle clubs uit de competitie. Dat geldt ook voor hun tegenstander. Wolfsburg scoort makkelijker in thuiswedstrijden, pakt meer punten in eigen huis, én krijgt minder tegendoelpunten. Maar nu spelen ze uit, waardoor Union een groot voordeel heeft.

Wat zijn de onderlinge verhoudingen?

Dat voordeel zie je in de quoteringen nog niet terug. Union krijgt van de bookmakers een quotering van 2.23 bij winst, tegenover de 3.25 van Wolfsburg. Als de thuisploeg de volgende ronde bereikt levert dat je 1.65 keer je inzet op, mocht de uitploeg de kwartfinale bereiken krijg je 2.25. Ook de onderlinge statistieken leveren op het oog weinig zekerheid op. In de laatste vijf wedstrijden wonnen beide ploegen twee keer van elkaar, en eenmaal eindigde het in een gelijkspel. Wat wel opvalt is het thuisvoordeel. De twee overwinningen van Wolfsburg werden geboekt in de eigen Volkswagen-Arena. De overwinningen van de toekomstige tegenstander van Ajax, alsmede het gelijkspel, werden in het Stadion An der alten Försterei behaald.

Wie scoort er en wanneer?

Hoewel beide teams veel scoren, doen ze dat niet tegen elkaar. In de laatste vier onderlinge duels werd er alleen door de thuisploeg gescoord. Dat gebeurde vooral in de tweede helft. Dit seizoen is dat ietsje anders. In elke competitiewedstrijd in eigen huis scoorde Union Berlin, en in 88% van de wedstrijden deden ze dat meer dan 1.5 keer. In de eerste helft scoren ze 62% van de wedstrijden minimaal eenmaal, in de tweede helft slechts 50%. Wolfsburg scoort in uitwedstrijden in slechts 40% van de gevallen meer dan 1.5 keer, en dan voornamelijk in de tweede helft. Ze krijgen in 70% van de uitwedstrijden een doelpunt tegen. In de eerste of tweede helft maakt weinig uit.

Beste wedtips Union Berlin-VFL Wolfsburg

Weddenschap Quotering Resultaat
Draw no bet: Union Berlin 1.60
Union Berlin scoort in de eerste helft 2.06
Union Berlin meer dan 1.5 doelpunt 2.45

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.