Wie wordt de morele winnaar van De Klassieker | Wedkantoren hebben geen favoriet

Wie wordt de morele winnaar van De Klassieker | Wedkantoren hebben geen favoriet

De absolute kraker in de 17e speelronde van de Eredivisie vindt plaats in De Kuip. Een zeer interessante editie van De Klassieker, waarin Feyenoord achtervolger Ajax een tik op de kin kan geven. De wedkantoren hebben geen overduidelijke favoriet, maar neigen het lichte voordeel aan de Amsterdammers te geven.

Boven de Johan Cruijff ArenA hangen donkere wolken. Ajax lijkt in niks op het frivole team dat onder Erik Ten Hag Nederland en Europa veroverde. In de Champions League gingen de Amsterdammers roemloos ten onder in de poulefase en in de competitie werden al 16 punten verloren. Bij een nederlaag of gelijkspel maakt Ajax een unieke reeks van zes opeenvolgende competitiewedstrijden waarin niet gewonnen werd. De laatste overwinning dateert van 22 oktober 2022. Daarna werd er vier keer gelijkgespeeld en één keer verloren. Daarnaast is er nog onvrede over het aankoopbeleid en vertrok clubicoon Daley Blind via de achterdeur.

Ongekende weelde in Rotterdam

Bij Feyenoord is de sfeer een stuk beter. De Kuip-bewoners staan toch wel enigszins verrassend aan kop en hebben ook nog eens een mooi gaatje van vier punten op de naaste belager, AZ. Ajax en PSV volgen op vijf punten. Bij een overwinning kan Feyenoord in ieder geval concurrent Ajax op een riante achterstand van acht punten zetten. De laatste nederlaag van Feyenoord dateert van september, toen bij PSV verloren werd. Daarna werd er zeven keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn in Rotterdam. In de winterstop verloor het centrale verdediger Gernot Trauner en middenvelder Quinten Timber door zware blessures.

Een poging om Ramiz Zerrouki van FC Twente over te nemen als vervanger van Timber mislukte. Desondanks gaat de ploeg van coach Arne Slot na de korte winterstop door met punten vergaren. Na de winterstop werd gewonnen van FC Groningen (0-3) en gelijkgespeeld bij FC Utrecht (1-1). Vooralsnog lijkt het gemis van verdedigende steunpilaar dus goed opgevangen.

Onvoorspelbare wedstrijd

Het momentum voor dit onderlinge duel ligt dus duidelijk bij Feyenoord. Maar een Klassieker is weer een wedstrijd op zich en voor Ajax wellicht juist de kans om de boel weer op de rails te krijgen. Dat maakt deze wedstrijd moeilijk te voorspellen. De odds bij de bookmakers voor beide teams ontlopen elkaar dan ook weinig, 2.70 om 2.60. Wel verwachten we een vrij open wedstrijd waarin beide teams scoren. Feyenoord heeft de verdediging weliswaar, ook na het gemis van Trauner, prima op orde met slechts 4 tegendoelpunten in de laatste 9 competitiewedstrijden. Toch achten we de aanvallers van Ajax in staat minimaal één keer te scoren.

De verdediging van Ajax is een stuk minder stabiel. Tegen FC Twente hield Ajax voor het eerst sinds 10 september 2022 weer eens de nul. Na de rode kaart voor Devyne Rensch ging Edson Alvarez centraal spelen en dat kwam de verdedigende stabiliteit in ieder geval ten goede. Het lijkt dan ook logisch dat coach Alfred Schreuder opnieuw voor deze variant kiest. Toch denken wij niet dat Ajax het deze keer weer droog kan houden.

Beste wedtips Feyenoord - Ajax

Voorspelling Odd
Beide teams scoren  1.53
Over 2.5 goals totaal en beide teams scoren 1.85
Alireza Jahanbakhsh schiet minimaal één keer op doel 1.83
Davy Klaassen schiet minimaal één keer op doel 2.00

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.