Weekend wedtips voor de Turkse Super Lig

Weekend wedtips voor de Turkse Super Lig

De meeste voetballers genieten op dit moment van een korte winterstop. Dit is echter niet overal het geval. In onder andere de hoogste divisie van Turkije wordt er met de kerstdagen volop gevoetbald. Dit biedt ons de kans om nader kennis te maken met deze competitie.

Wie aan het Turkse voetbal denkt komt al gauw met de namen van Fenerbahce, Galatasaray en Besiktas op de proppen. Maar kijken we nu naar de top drie dan vinden we geen van deze ploegen erin terug. Trabzonspor staat riant aan kop met negen punten voorsprong op de verrassende nummer twee Konyaspor. Daar achter op vier punten volgt de kampioen van het seizoen 2019/2020 Basaksehir. Tegenvallend dit seizoen zijn de prestaties van Galatasaray en Besiktas met respectievelijk een twaalfde en zevende positie op de ranglijst. Fenerbahce, waar de Nederlander Ferdi Kadioglu onder contract staat, vinden we terug op een vierde plek. De kansen op de titel lijken na achttien speelrondes al verkeken aangezien de achterstand op koploper Trabzonspor maar liefst 16 punten bedraagt.

Op eerste kerstdag staat de topper tussen Trabzonspor en Basaksehir op het programma. De koploper verkeerd in een blakende vorm en heeft de riante voorsprong voornamelijk te danken aan een ijzersterk middenveld en koele afmakers in de voorhoede. Dragende spelers op het middenveld zijn onder andere Marek Hamsik en de Kaapverdiaan Djaniny. De goals worden gemaakt door de Deense spits Andreas Cornelius en de Griek Anastasios Bakasektas. Voormalig Ajax-speler Stefano Denswil maakt geregeld zijn minuten als invaller. Tegenstander Basaksehir werd in het seizoen 2019/2020 verrassend landskampioen.

Het afgelopen seizoen stelde de ploeg teleur en vocht het lange tijd tegen degradatie. Dit seizoen draait de ploeg uit Istanbul weer volop mee in de top. Bekende namen in de ploeg zijn onder andere Nacer Cadli, Edin Visca en Deniz Turuc. Dit weekend dus de clash tussen de beide topteams. Wij verwachten een open wedstrijd met veel kansen. Lastig is te voorspellen wie er aan het langste eind gaat trekken. Gezien het scorende vermogen van beide ploegen is de kans groot dat beide teams het net zullen vinden. Bij Bet365 krijg je 1.70 keer je inzet terug als beide teams een doelpunt maken in deze wedstrijd.

Quoteringen Galatasaray en Fenerbahce

Ook op eerste kerstdag speelt Galatasaray een thuiswedstrijd tegen Antalyaspor. De bezoekers die getraind worden door de Nederlander Alfons Groenendijk vinden we terug op plaats veertien op de ranglijst. Voor Galatasaray is Antalyaspor de ideale tegenstander om drie punten tegen te pakken en zodoende de aansluiting met de subtop niet te verliezen. Het gat tussen nummer twaalf Galatasaray en nummer vier Fenerbahce is slechts vijf punten. Een overwinning voor 'Gala' levert 1.60 keer je inzet op bij Bet365.

Het kerstweekend in Turkije sluiten we af met Fenerbahce dat thuis speelt tegen degradatiekandidaat Yeni Malatyaspor. Fenerbahce kent een wisselvallig seizoen. In de groepsfase van de Europa League eindigden de Turken op een derde plaats achter Eintracht Frankfurt en Olympiakos Pireaus. Nationaal moet 'Fener' het doen met een vierde positie. Het heeft enkele leuke spelers in de selectie, waaronder Mesut Özil, Ferdi Kadioglu, Enner Valencia en de Braziliaanse routinier Luiz Gustavo. Wij verwachten dat de wedstrijd tegen Yeni Malatyaspor een eenvoudige overwinning op gaat leveren. De odds zijn laag, 1.36. Aangezien Yeni Malatyaspor de op één na meest gepasseerde defensie heeft kan dit zomaar een doelpuntrijk duel worden. Wij tippen de betoptie over 3.5 goals voor een odd van 2.65.

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.
Lees meer over:
Wedden op voetbal Bet365