Zorgt Benzema wéér voor Chelsea's uitschakeling?

Wedden op voetbal
woensdag, 12 april 2023 om 14:54
benzema
Voor de derde keer in drie edities staan Real Madrid en Chelsea tegenover elkaar in de Champions League. Real Madrid won vorig jaar óók in de kwartfinale van de Engelse opponent, na een verlenging in de tweede wedstrijd. Karim Benzema was destijds goed voor vier van de vijf doelpunten van Real Madrid en hij lijkt haast nog beter in vorm dan vorig jaar. Kan Chelsea hem afstoppen of levert meer dan 600 miljoen euro aan aankopen in minder dan een jaar absoluut niets op?

Hoe is de vorm?

Real Madrid verloor afgelopen weekend van Villarreal met 2-3. Het was pas de derde nederlaag in eigen huis tot nu toe. Twee keer eerder werd de club uit de hoofdstad verslagen door rivaal FC Barcelona. Daarmee zijn ze een stuk beter in vorm dan de tegenstander. Chelsea wist slechts een van de laatste tien uitwedstrijden te winnen, wat onlangs Graham Potter de kop kostte.

De Champions League-campagne tot nu toe

Real Madrid eindigde als eerste in poule F, met RB Leipzig, Shakhtar Donetsk en Celtic als opponenten. Niet bepaald de poule des doods, dus zijn er lastig conclusies uit te trekken. In eigen huis ging Real met drie overwinningen en een doelsaldo van 9-2 echter uitstekend. De conclusies kunnen we wel trekken uit de knockout-fase. Tegen Liverpool, een ploeg die hoger dan Chelsea staat in de Premier League, won het 2-5 en 1-0.
Chelsea won groep E, met enige moeite. De ploeg verloor 1-0 van Dinamo Zagreb, waarna Thomas Tuchel ontslagen werd. Onder Potter werd daarna gelijkgespeeld tegen Salzburg, waarna vier overwinningen volgden tegen AC Milan (2x), Salzburg en Dinamo Zagreb. In de knockout-fase werd Chelsea gekoppeld aan Borussia Dortmund. In de heenwedstrijd werd met 1-0 verloren, waarna dat met 0-2 rechtgezet werd in Duitsland. Chelsea weet dus nog niet helemaal te overtuigen.

Wanneer wordt er gescoord?

Chelsea scoort in uitwedstrijden in slechts 60% van de wedstrijden. Daarbij scoren ze vaker in de eerste helft. Sterker nog, in 67% van de tweede helften buitenshuis weet het team niet tot scoren te komen. In de Champions League is dat zelfs 75%!
Real Madrid scoort vrijwel elke wedstrijd (93%) en juist met name in de tweede helft. Slechts in 14% van de wedstrijden belandde er geen enkele speler van Los Blancos op het scoreformulier in de tweede helft. In de Champions League scoorden ze in alle acht de wedstrijden tot nu toe, in zes van de acht zelfs meer dan 1.5 keer!
In 29% van de thuiswedstrijden houdt Real Madrid de nul, in de Champions League loopt dat op naar 75%. Chelsea heeft vergelijkbare cijfers, al valt op dat ze in de Champions league slechts drie tegendoelpunten kregen in uitwedstrijden. Gemiddeld 0.75 per wedstrijd.

Beste wedtips Real Madrid - Chelsea

WeddenschapQuotering
Real Madrid wint1.71
Minder dan 2.5 doelpunten1.89
Chelsea minder dan 0.5 doelpunt2.28
Real Madrid heeft een quotering van 1.71, voor een gelijkspel krijg je 3.85, winst van Chelsea geeft je 5.30.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties