Voorbeschouwing Mexico - Polen | Ajacieden wacht direct cruciaal duel

Voorbeschouwing Mexico - Polen | Ajacieden wacht direct cruciaal duel

Nadat Argentinië en Saoedi-Arabië poule C dinsdag hebben afgetrapt, staan om 17.00u ook Mexico en Polen nog tegenover elkaar. Dat is direct al een cruciaal duel, want hoogstwaarschijnlijk zullen deze twee landen uitmaken wie er naast Argentinië doorgaat in deze groep. Wij brengen de kansen van deze landen voor je in kaart.

Op basis van de FIFA-wereldranglijst is Mexico de sterkere ploeg. Het land staat momenteel op de 13e plek, tegenover de 26e plaats van Polen. Mexico speelde het afgelopen jaar maar liefst 18 interlands, waarvan het er 8 won, 6 gelijkspeelde en 4 verloor. Het kreeg gemiddeld exact 1 tegengoal per wedstrijd, maar scoorde er zelf 1.2 per duel.

Polen was een stuk minder bedrijvig in het spelen van oefeninterlands. In een jaar tijd speelde het 9 wedstrijden, waarvan het er 4 won, 3 gelijkspeelde en 2 verloor. Het kreeg er gemiddeld 1.4 goals tegen per duel, terwijl het er 1.1 scoorde. In totaal heeft de Poolse bondscoach Czeslaw Michniewicz slechts 38% van zijn duels gewonnen. De Mexicaanse bondscoach Gerardo Martino doet dat een stuk beter. Hij won namelijk 63% van de interlands die hij aan het roer stond.

Negen keer eerder tegen elkaar

De twee landen hebben een rijk verleden tegen elkaar. Mexico en Polen troffen elkaar namelijk al 9 keer eerder. De resultaten hebben ze eerlijk verdeeld: 3x winst Polen, 3x winst Mexico en 3x gelijkspel. Voor Mexico is het de zestiende keer dat het deelneemt aan een WK. De laatste 8 keer kwam het telkens de groepsfase door. In de acht keer daarvoor lukte dat slechts één keer.

Polen heeft slechts de helft van dat aantal WK-deelnames staan. In die 8 WK-deelnames presteerde het echter wel beter dan Mexico. De Mexicanen haalden slechts één keer de kwartfinale, wat ook het beste resultaat uit de geschiedenis was. Polen haalde daarentegen twee keer de halve finale van een WK (1974 en 1972).

Bij Mexico probeert voormalig PSV’er Andrés Guardado zijn record van meeste caps (179) voor zijn land nog uit te breiden. Daarnaast evenaart hij dit toernooi het record van meeste Mexicaanse WK-deelnames (hij gaat op voor zijn 5e WK-deelname). Voor een evenaring van het recordaantal meeste Mexicaanse WK-wedstrijden moet hij de finale halen en alles spelen.

Verhouding Mexico en Polen

Op basis van deze statistieken heeft Mexico een klein voordeel ten opzichte van Polen. Uit de odds blijkt wel dat dit verschil verwaarloosbaar is. Mexico heeft namelijk een odd van 2.75 en Polen een odd van 2.87. Een gelijkspel kan je 3 keer je inzet opleveren.

Wedtips Mexico - Polen

Voorspelling Odd
Lewandowski scoort met een kopbal 10.00
Over 1,5 goals 1.50
Beide teams scoren 2.05

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Wil jij wedden op het WK voetbal in Qatar? Bekijk hier onze voorbeschouwingen en wedtips.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties