Bookmakers verwachten zege Argentinië, maar elftal is zeer kwetsbaar

Bookmakers verwachten zege Argentinië, maar elftal is zeer kwetsbaar

Vrijdag is het zover, de eerste echte test voor het Nederlands elftal. Oranje kwam de poule door met Senegal, Qatar en Ecuador, versloeg de Verenigde Staten vervolgens en neemt het nu in de kwartfinale op tegen het Argentinië van sterspeler Lionel Messi. Wij leggen de cijfers van beide landen voor je naast elkaar.

Nederland staat op de FIFA-wereldranglijst vijf plekken lager dan Argentinië. Het afgelopen jaar waren beide landen uiterst succesvol. De Argentijnen wonnen 11 van hun 13 gespeelde interlands (1 gelijk, 1 verloren) en Nederland verloor zelfs geen één interland (9 gewonnen, 3 gelijk). Omgerekend betekent dit dat Argentinië het met gemiddeld 2.6 punten per wedstrijd net iets beter doet dan de 2.5 punten van Oranje.

Dit toernooi heeft Nederland het qua doelpunten dan weer net iets beter gedaan dan Argentinië. Nederland scoorde gemiddeld vaker (2 keer per wedstrijd om 1.8 keer) en kreeg ook minder doelpunten tegen (0.5 om 0.8). Dat is overigens wel één van de weinige vlakken waarop Nederland betere cijfers kan overleggen dan de tegenstander van vrijdag.

Argentinië troeft Nederland op diverse vlakken af

Argentinië had namelijk van alle kwartfinalisten het meeste balbezit (65,4%). Nederland had op Marokko na juist het minst de bal (53,1%). Daarnaast heeft Nederland op Marokko na de minste schoten (9.5 per wedstrijd) en de minste schoten op doel (3.5). Argentinië had 14.5 schoten per wedstrijd en gemiddeld 6.3 schoten op doel per duel.

De Argentijnen creëerden twee keer zoveel 100% kansen als Nederland (6 om 3) en ook de passnauwkeurigheid was met 88% hoger dan die van Nederland (84,4%). Dat leidde ertoe dat Argentinië gemiddeld 591 aangekomen passes per duel gaf en Nederland maar 452.

Argentinië heeft weinig diepgang

Gelukkig is er nog wel één statistiek in het voordeel van Oranje. Nederland geeft namelijk aanzienlijk meer nauwkeurige dieptepasses (22 per duel) dan Argentinië. De Argentijnen zijn met 16 nauwkeurige dieptepasses dan ook het slechtst van alle 32 WK-deelnemers.

Naast Lionel Messi, die gedeeld derde staat op de lijst van Most Valuable Players, moet Nederland ook Leandro Paredes goed in de gaten houden. Hij is van alle actieve spelers de speler die per 90 minuten de meeste aangekomen passes verstuurt (133). Tikkies breed, dat kunnen we allemaal, zou je denken, maar niets is minder waar. Paredes is ook nog de speler met de meeste aangekomen dieptepasses per 90 minuten (7) die nog actief is dit WK.

Noppert blinkt uit

Messi creëert op Antoine Griezmann (15) na de meeste kansen (13), maar er zijn ook Nederlanders die uitblinken. Andries Noppert heeft op Wojciech Szczesny na de meeste reddingen verricht (16) en op de doelman van Tunesië na het hoogste reddingspercentage (88,2%). Dat is in schril contrast met het reddingspercentage van Argentinië-doelman Emiliano Martinez, die op 40% staat.

In de geschiedenis stonden Nederland en Argentinië 9 keer eerder tegenover elkaar. Daarin heeft Nederland een positieve balans, want vier keer ging de zege naar ons land, drie keer naar Argentinië en twee keer werd het gelijk. De meest recente ontmoeting was de halve finale van het WK 2014, toen won Argentinië uiteindelijk na penalty’s.

Wedtips Nederland - Argentinië

Geheel in lijn met de cijfers vooraf, is Argentinië de favoriet bij de bookmakers. Inzetten op een Argentijnse zege kan je 2.20 keer je inzet opleveren en vertrouwen in ons eigen land maar liefst 3.60 keer. Een gelijkspel staat op 3.10.

Voorspelling Odd
Cody Gakpo minimaal één schot op doel 2.20
Over 1.5 goals totaal 1.50
Argentinië over 3.5 schoten op doel 1.61
Lionel Messi over 1.5 schoten op doel 2.05

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.