Voorbeschouwing en wedtips Marokko-Spanje | Imponerend Marokko gaat voor mega stunt

Voorbeschouwing en wedtips Marokko-Spanje | Imponerend Marokko gaat voor mega stunt

Het voetbal leeft in Marokko dankzij de prestaties van het nationale team op het WK voetbal 2022. Ook in Nederland is dat goed zichtbaar getuige de viering van de overwinningen in de poulefase. Honderden Marokkaanse fans gingen de straten op om te vieren dat hun land zich geplaatst heeft voor de achtste finales. En hoe! In een poule met Kroatië, België en Canada werd het groepswinnaar, maar kreeg het ondanks die fraaie eerste plaats niet de tegenstander waar het op gehoopt had.

Voorafgaand aan het WK droomde men in Marokko stiekem van het overleven van deze hele zware poule. De start was goed met een gelijkspel tegen Kroatië en na de winst op België leefde de droom voort. Tegen Canada zaten de Noord-Afrikanen al na 22 minuten op rozen na goals van Hakim Ziyech en Youssef En Nesyri. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en zodoende kon men na afloop een groot feest vieren. In de avond werd pas bekend wie de tegenstander in de achtste finales zou gaan worden. Men hoopte in het Marokkaanse kamp op het zwalkende Duitsland, maar het werd Spanje. En dat is toch even slikken.

Spanje verloor de laatste groepswedstrijd met 2-1 van Japan en eindigde zodoende op de zeer verrassende twee plaats in de poule. De Spanjaarden imponeerden op het WK door met 7-0 te winnen van Costa Rica en ook in het duel met Duitsland (1-1) zagen we een sterk combinerend Spanje dat trekjes vertoonde van het team dat jarenlang onverslaanbaar was. Echter ging het mis tegen Japan dat zich op wonderbaarlijke wijze als groepswinnaar naar de achtste finales heeft gespeeld.

Dinsdagmiddag om 16.00u nemen Marokko en Spanje het tegen elkaar op en strijden ze voor een plaats in de kwartfinales. Op voorhand beloofd het een heerlijke wedstrijd te gaan worden. Kan de vechtmachine onder leiding van 'The Wizard' Hakim Ziyech een nieuwe stunt klaarspelen? Wij denken van wel! Een zege voor Marokko levert je maar liefst 7.00 keer je inzet op en plaatsing voor de volgende ronde, op welke manier dan ook, krijgt een odd van 4.00. Weet Ziyech weer te scoren? Dat gokje wordt rijkelijk beloond met een quotering van 6.50!

Aanvallende speelstijl Marokko en Spanje op dit WK

De aanvalsmachine van Spanje kwam al vroeg op gang dit WK. In de eerste wedstrijd tegen Costa Rica werd er maar liefst zeven keer gescoord. Ook in de duels met Duitsland en Japan werden er genoeg kansen gecreëerd. In drie duels kwamen de Spanjaarden tot 38 schoten waarvan 15 tussen de palen. Tegenstander Marokko staat bekend als stugge tegenstander die het resultaat doorgaans verkiest boven aanvallend voetbal. Maar het land heeft een andere koers ingezet en is een smaakmaker geworden dankzij de tomeloze inzet en de aanvallend ingestelde speelwijze.

In de drie groepsduels kwam Marokko tot 26 doelpogingen waarvan er acht tussen de palen belandden. De helft van het aantal schoten op doel werd gepromoveerd tot doelpunt wat een mooi gemiddelde oplevert van 50% tegenover 60% effectiviteit van de Spanjaarden. De cijfers laten zien dat beide landen veel kansen creeëren en dat verwachten we ook in het duel van dinsdagmiddag.

Wedtips Marokko-Spanje

Voorspelling Odd
Over 7.5 schoten op doel in de wedstrijd 1.72
Marokko over 2.5 schot op doel 1.83
Over 1.5 goals totaal 1.36

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.