Voorbeschouwing en wedtips Engeland - Senegal | Kane, Rashford en zelfs Maguire blinken uit

Voorbeschouwing en wedtips Engeland - Senegal | Kane, Rashford en zelfs Maguire blinken uit

Na Nederland op zaterdag, komt op zondag de nummer twee van groep A in actie. Om 20.00u neemt Senegal het op tegen groepswinnaar van poule B Engeland. De Engelsen zijn nog ongeslagen, terwijl Senegal alleen verloor van Oranje. Dit kun je verwachten van beide ploegen.

Engeland is op dit moment de nummer 5 van de FIFA-wereldranglijst. Daarmee staat het 13 plekken hoger dan Senegal. Wel heeft Engeland een uiterst moeizaam jaar achter de rug. Van de 11 gespeelde wedstrijden, won het er slechts 4 en verloor het er 3. Senegal deed het een stuk beter met 11 zeges en 2 nederlagen uit 16 gespeelde wedstrijden. Omgerekend naar punten haalt Senegal 2.2 punten per wedstrijd en Engeland 1.5.

Dit toernooi was daar echter plotseling de ommekeer voor Engeland, dat samen met Spanje de meeste goals maakte van alle landen, gemiddeld 3 per wedstrijd. Senegal scoort met 1.7 goals per duel aanzienlijk minder vaak. Ook staat de Engelse defensie beter, want zij kregen gemiddeld maar 0.7 goals tegen per wedstrijd en Senegal 1.3.

20% meer balbezit

Op Spanje en Argentinië na had Engeland dit toernooi gemiddeld het meeste balbezit (66,1%). Senegal had gemiddeld bijna 20% minder de bal (46,8%). 307 passes per wedstrijd kwamen aan, wat neerkomt op een nauwkeurigheidspercentage van 79,7%. Dat was bij Engeland een stuk meer. Maar liefst 571 passes kwamen aan en het nauwkeurigheidspercentage was 88,7%.

Engeland en Senegal zijn twee ploegen die de tegenstander graag onder druk zetten. Buiten Duitsland, Zuid-Korea en Portugal zijn zij de twee landen die het vaakst de bal veroveren diep op de helft van de tegestander (6.3 keer per duel).

Rashford laat zich zien

Met Harry Kane heeft Engeland de assistkoning van het toernooi in de selectie. De spits was al 3 keer aangever bij een goal. Ook is Marcus Rashford een belangrijke schakel in de Engelse aanval. Rashford schiet per 90 minuten het vaakst van alle WK-spelers op doel (7.6 keer) en met succes. Hij scoort namelijk ook nog eens het vaakst per 90 minuten van alle spelers (2.52 keer). Ook op de lijst van meeste succesvolle dribbels staat hij hoog. Met 4.2 dribbels staat hij op de derde plek.

Hoewel Harry Maguire vaak wordt bekritiseerd, is hij nu bezig aan een sterk toernooi. Hij is de speler met de meeste aangekomen dieptepasses per duel (8.3). Zijn collega John Stones volgt op de tweede plek met 7.7 aangekomen dieptepasses.

Verhouding Engeland en Senegal

Dit is het enige referentiekader dat de bookmakers hadden, want Engeland en Senegal speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Op basis hiervan heeft Engeland een odd van 1.53 gekregen en Senegal van 8.00.

Wedtips Engeland - Senegal

Voorspelling Odd
Rashford schiet minimaal twee keer op doel 2.37
Beide teams scoren 2.37
Harry Kane scoort 2.20
Over 1.5 goals totaal 1.40

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.