Voorbeschouwing en wedtips Brazilië-Zuid-Korea | Kan dé topfavoriet eindelijk los komen?

Voorbeschouwing en wedtips Brazilië-Zuid-Korea | Kan dé topfavoriet eindelijk los komen?

Brazilië staat in de achtste finale tegenover Zuid-Korea. Hoewel de Brazilianen hun wedstrijden domineren, scoren ze niet veel. Zuid-Korea heeft wedstrijden van uitersten gehad en versloeg met Portugal al een tegenstander van formaat. Kunnen de Aziaten weer voor een stunt zorgen?

Zuid-Korea had heel weinig hoop vlak voor de laatste wedstrijd van de groepsfase van het WK om nog een ronde verder te gaan maar het kan raar lopen in de voetbalwereld. Een quotering van 8.00 stond er op de Koreanen om de volgende ronde te halen, wat werkelijkheid werd dankzijn een zege in blessuretijd tegen Portugal, waarna het op doelsaldo Uruguay voorbleef.

Brazilië had het tegenovergestelde. Al na twee wedstrijden was het land zeker van de volgende ronde en stond er niets meer op het spel tegen Kameroen. Die wedstrijd werd dan ook verloren, al lag dat vooral aan de grote hoeveelheid kansen die de Brazilianen misten. Dat is een terugkerend fenomeen voor de spelers. Van de 57 schoten die ze losten werden er slechts drie gepromoveerd tot doelpunt. Tevens domineerden de Brazilianen op verdedigend vlak. Slechts drie schoten op doel wisten de tegenstanders tot nu toe bij elkaar te verzamelen.

Brazilië de balbezitkoning

Spanje had tegen Japan wel 82% balbezit, maar ook Brazilië kan er wat van. Over drie wedstrijden verspreid had het ruim 59% balbezit, terwijl Zuid-Korea tot 48,7% kwam. Dat balbezit leverde dus drie goals op voor Brazilië, maar het belangrijkste is dat het weinig tegendoelpunten oplevert. Slechts één tegendoelpunt kregen 'De Gele Kanaries' om hun oren. Zuid-Korea scoorde dan weliswaar meer dan Brazilië (viermaal), maar kreeg ook vier doelpunten tegen.

Richarlison in vorm, Son vooral dreigend

Bij Brazilië moeten de doelpunten komen van Richarlison. De spits van Tottenham was tot nu toe verantwoordelijk voor 67% van de Braziliaanse doelpuntenproductie. Hij schoot in 150 minuten al vijf keer, waarvan twee op doel. Gemiddeld is dat een schot per 30 minuten, en een schot op doel iedere 75 minuten. Richarlison zal fit aan de aftrap verschijnen, want tegen Kameroen hield hij 90 minuten lang de bank warm. Zijn Koreaanse tegenhanger, ook toevallig met 'Son' in de naam, is nationaal topscorer, maar scoorde dit WK nog niet. Hij gaf tot nu toe een assist, de voorzet voor de beslissende 2-1 tegen Portugal, de allerbelangrijkste assist voor zijn land tot nu toe. Gue-Sung Cho heeft al wel twee keer gescoord en is topscorer van zijn land dit WK.

Verhouding Brazilië-Zuid-Korea

Alle zeven wedstrijden tot nu toe waren vriendschappelijk, dit is de eerste keer dat beide landen elkaar treffen op een WK. Dit duel stond in juni van dit jaar ook al op de (vriendschappelijke) speelkalender. Toen won Brazilië met 5-1. De enige overwinning van Zuid-Korea was in 1999. Brazilië heeft daardoor een overweldigend voordeel bij de bookmakers. Je krijgt slechts 1.30 keer je inzet als het Zuid-Amerikaanse land wint, tegenover 13.00 keer als Zuid-Korea weer weet te stunten. Een doelpunt voor Zuid-Korea levert al 2.20 op, terwijl van Brazilië niet eens gedacht wordt aan de mogelijkheid op een doelpuntloos duel.

Beste wedtips Brazilië-Korea

Weddenschap Quotering
Richarlison meer dan 1.5 schoten op doel 2.40
Son meer dan 0.5 schoten op doel 1.98
Onder 3.5 goals totaal 1.44

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Wil jij wedden op het WK voetbal in Qatar? Bekijk hier onze voorbeschouwingen en wedtips.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Poll

Wie gaat er door naar de volgende ronde?

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties