Voorbeschouwing en wedtips Argentinië-Australië | Oorwassing ligt op de loer

Voorbeschouwing en wedtips Argentinië-Australië | Oorwassing ligt op de loer

Na de wedstrijd van Nederland tegen de Verenigde Staten, staat er zaterdag om 20.00u nog een achtste finale van het WK 2022 in Qatar op het programma. Groepswinnaar Argentinië neemt het op tegen de nummer twee van poule D Australië. De statistieken spreken in ieder geval in het voordeel van de Zuid-Amerikanen.

Argentinië is momenteel de nummer 3 van de FIFA-wereldranglijst en staat daarmee aanzienlijk hoger dan de 38e plek van Australië. Beide landen speelden afgelopen jaar 12 wedstrijden en omgerekend behaalde Argentinië daarin 2.6 punten per wedstrijd (10W, 1G, 1V) en Australië 2.1 punten per duel (8W, 1G, 3V).

In die wedstrijden hield Argentinië maar liefst 9 (!) keer de nul. Dit WK kreeg het land gemiddeld slechts 0.7 doelpunten per wedstrijd tegen. Bij Australië lag dat aantal op 1.3. Zelf scoorde Argentinië 1.7 keer per wedstrijd ten opzichte van de 1 goal per duel van Australië.

Wereld van verschil aan de bal

Het grootste contrast tussen beide landen wordt echter uitgedrukt in het gemiddelde balbezit. Dat is bij Argentinië 67% en bij Australië 36,9%. Het land van sterspeler Lionel Messi geeft dan ook gemiddeld 585 succesvolle passes per wedstrijd, terwijl dat aantal bij de Socceroos nog niet eens de helft daarvan is (268). Het nauwkeurigheidspercentage ligt bij Argentinië ook bijna 15% hoger (88,1% om 73,2%).

De Zuid-Amerikanen schieten gemiddeld 6.7 keer per wedstrijd op doel en Australië doet dat 2.3 keer per duel. De Oceaniërs gaan dan weer een stuk beter om met die kansen. Argentinië heeft een Expected Goals-waarde van 6.3 en maakte er maar 5, terwijl Australië er 3 maakte met een Expected Goals-waarde van 1.7.

Uitgelichte spelers

Bij Argentinië springt Leandro Paredes er uit dit toernooi. Alleen Pau Torres (173) en Rodri (144) gaven meer succesvolle passes per wedstrijd dan hij (133). Australië heeft met Kyle Rowles een belangrijke schakel achterin. Hij blokt gemiddeld per wedstrijd 2 gevaarlijke schoten. Alleen Tunesiër Nader Ghandri deed dat vaker (4). Verder valt op dat de Argentijnse doelman Emiliano Martinez een van de laagste reddingspercentages heeft van het toernooi (33,3%).

In de geschiedenis stonden Argentinië en Australië 7 keer eerder tegenover elkaar. Alleen de eerste keer won Australië (toen met 4-1), daarna werd het nog 1 keer gelijk, maar 5 keer ging de zege naar Argentinië.

Verhouding Argentinië en Australië

Vrijwel alle statistieken spreken in het voordeel van Argentinië. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de quotering van de Argentijnen op 1.20 ligt. Met een verrassing van Australië kun je 15 keer je inzet terugverdienen en een gelijkspel staat op 7.00.

Wedtips Argentinië - Australië

Voorspelling Odd
Meer dan 2 doelpunten in totaal 1.80
Lionel Messi scoort 1.72
Kye Rowles minimaal 1 tackle 1.61
Argentinië scoort in de eerste helft 1.44

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.