Volop strijd in poule B, wie wordt de mogelijke opponent van Oranje in de achtste finales?

Volop strijd in poule B, wie wordt de mogelijke opponent van Oranje in de achtste finales?

Poule B is qua FIFA-ranking de poule waar de landen het meest dicht bij elkaar staan. Engeland, de Verenigde Staten, Wales en Iran staan allemaal in de top 20 van de wereldranglijst. Het is daarom geen verrassing dat alles nog open ligt, al staat met name Engeland er uitstekend voor. In dit artikel hebben we de scenario's geschetst voorafgaand aan de laatste speelronde in poule B. Mocht Nederland zich plaatsen voor de achtste finales dan treft het de nummer één of twee uit deze groep (afhankelijk van de eindpositie van Nederland in poule A).

Stand poule B na twee speelrondes

Land Aantal punten Doelsaldo
1. Engeland 4 6-2
2. Iran 3 4-6
3. De Verenigde Staten 2 1-1
4. Wales 1 1-3

De nummer 1 uit poule B treft in de achtste finales de nummer 2 uit poule A. De nummer 2 uit poule B treft de winnaar van poule A (hoogstwaarschijnlijk Nederland).

Hoe kan Engeland de volgende ronde bereiken?

Voor Engeland is het vrij simpel. Als de Three Lions niet verliezen, bereiken ze de volgende ronde. Als Engeland om 20:00u Wales verslaat, zijn ze gegarandeerd groepshoofd. Ook als de Verenigde Staten en Iran gelijkspelen, kan de groepswinst ze alleen bij een ruime nederlaag nog ontgaan. De enige manier waarop Engeland niet doorgaat naar de volgende ronde, is als Wales hen met vier doelpunten verschil verslaat. Dan moet er bovendien een winnaar tevoorschijn komen uit het duel tussen de overige twee deelnemers, de Verenigde Staten en Iran.

Als Wales met zeven doelpunten verschil wint is Engeland ongeacht het resultaat van USA-Iran sowieso uitgeschakeld. Het is vrijwel onmogelijk dat Engeland niet doorgaat naar de knock-outfase, gezien de historie tussen beide ploegen. Wales won slechts 14% van de onderlinge wedstrijden (14 van de 103 matches), en won nog nooit met vier doelpunten of meer van haar buurland in het Verenigd Koninkrijk. Een gelijkspel is gezien de statistieken wellicht het meest waarschijnlijke resultaat. Wales heeft al zeven wedstrijden niet gewonnen, net als Engeland als we de wedstrijd tegen Iran niet meetellen. Bovendien heeft Engeland het record van meeste 0-0 uitslagen op het WK. Toch is een overwinning voor Engeland met een quotering van 1.45 volgens de bookmakers vrij zeker.

Hoe kan de Verenigde Staten de knock-outfase bereiken?

Voor de USA is het simpel: Alleen de winst tegen directe concurrent Iran volstaat. Een gelijkspel of verlies, en de spelers kunnen hun koffers pakken. De laatste twee WK's drong de USA door naar de knock-outfase, dus ze zullen deze streak willen voortzetten. Het gebrek aan scorend vermogen kan het land echter lelijk gaan opbreken. De laatste vijf wedstrijden wist de USA slechts twee doelpunten in totaal te scoren, en geen enkele van deze wedstrijden werd gewonnen. Dit wordt pas de derde wedstrijd tussen de USA en Iran, en geen van de vorige twee wedstrijden wisten de Amerikanen te winnen. De bookmakers hebben toch redelijk wat vertrouwen in The Stars and Stripes, want de USA is favoriet, met een quotering van 2.00 bij winst.

Op welke manieren overleeft Iran de groepsfase?

Iran heeft van de achtervolgers op Engeland veruit de beste papieren. Als het niet verliest, kan het met enige zekerheid het verblijf in het hotel met een week verlengen. Dat zou een unicum zijn, want de Perzische Leeuwen overleefden nog nooit de groepsfase. Bij een overwinning plaatst Iran zich voor de knock-outfase, een gelijkspel volstaat als Wales niet weet te winnen van Engeland. Mocht Iran gelijkspelen en Wales toch winnen, dan moet Iran hopen dat Wales met zulke dikke cijfers wint dat Engeland onder Iran wordt geduwd. Dit gebeurt bij zeven doelpunten verschil. Aan doelpunten maken zal het niet liggen. Iran scoorde al vier doelpunten dit WK. De historie is Iran bovendien goed gezind. Het behaalde de eerste overwinning ooit op een WK uitgerekend tegen de USA. Een nieuwe overwinning levert je 4.25 keer je inzet op.

Wales heeft geluk nodig om door te gaan

Als Wales zich plaatst voor de knock-outfase mag dat gerust een wonder genoemd worden. Niet alleen heeft het land een gigantisch slecht winpercentage tegen opponent Engeland (13,59%), ook heeft het al zeven wedstrijden op rij niet gewonnen. Mocht Wales het onmogelijke presteren kan je daar rijkelijk voor beloond worden. Een quotering van 9.00 bij een overwinning op Engeland en 16.00 bij het overleven van de groepsfase zal ervoor zorgen dat redelijk wat mensen die van funbetjes houden zullen duimen dat Gareth Bale het op zijn heupen krijgt en Iran en de Verenigde Staten met elkaar als twee honden om een been vechten. In dat geval loopt Wales ermee heen.

Beste wedtip speelronde 3 in poule B

Weddenschap Quotering
Iran scoort meer dan 0.5 keer 1.64

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Wil jij wedden op het WK voetbal in Qatar? Bekijk hier onze voorbeschouwingen en wedtips.

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Poll

Wie gaan er door naar de knock-outfase?

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.