Veel mutaties bij PSV zorgen voor verandering: 'We gaan het nu anders doen'

Veel mutaties bij PSV zorgen voor verandering: 'We gaan het nu anders doen'

De afgelopen weken kwamen er vele miljoenen binnen in Eindhoven, maar PSV gaat zorgvuldig om met het geld en heeft in de winterse transferwindow geen gekke uitgaven gedaan. Algemeen directeur Marcel Brands geeft in een gesprek met Voetbal International aan dat de focus met name op het komende seizoen ligt en PSV het rustig aan doet. 'We gaat het nu anders doen', aldus Brands.

Met aankopen als Thorgan Hazard, Fabio Silva en Patrick van Aanholt heeft PSV de hand op de knip kunnen houden. Het zijn de vervangers van de vertrokken Cody Gakpo, Noni Madueke en Phillip Max die bij elkaar ruim 80 miljoen euro hebben opgeleverd. Het geld is hard nodig in Eindhoven zo weet Brands te melden. 'Onze salarissen zijn in vijf jaar gestegen van 37 naar 63 miljoen euro per jaar. Er kwam te veel stress op onze transferpolitiek. Druk die niet meer gezond was. Vorig jaar haalde PSV bruto 65 miljoen binnen met verkopen, maar was er netto een plusje van 1 miljoen. Dat kan niet elk jaar. We hebben de kosten nu wat naar beneden gekregen', zo licht de algemeen directeur de financiële situatie van de club toe.

Sportief kent PSV een moeizaam jaar. Het draait weliswaar mee in de top van de Eredivisie, maar het vertoonde spel geeft te denken. Het kan een verloren seizoen worden gezien de hevige concurrentie in de Nederlandse competitie, maar Brands kijkt al vooruit naar het komende jaar. 'Nu zijn onze handen meer vrij voor de lange termijn. Komende zomer stellen we een selectie samen voor twee directe Champions League-plekken die dan via de eredivisie te verdienen zijn. Daar moeten we bij zijn. Zoals Ajax, Feyenoord, AZ en wellicht FC Twente dat ook willen.' Brands hoopt veel inkomsten te genereren uit de Champions League en wil daardoor de selectie intact houden en geen grote verkopen meer hoeven doen. ' We hebben over vorig seizoen nog een klein plusje weten te realiseren, maar we willen niet steeds elk jaar verplicht voor 40 of 50 miljoen euro netto moeten verkopen om break-even te draaien. Dat vinden we een te grote druk leggen op onze transferpolitiek. Dat is geen verwijt aan de vorige leiding, maar we gaan het nu anders doen.'

Denk jij dat PSV de topper tegen Feyenoord van aankomende zondag kan winnen? Dat levert je maar liefst 3.10 keer je inzet op!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.