Video | Feyenoord geeft Shakhtar ongekend pak slaag en bereikt kwartfinales Europa League

Video | Feyenoord geeft Shakhtar ongekend pak slaag en bereikt kwartfinales Europa League

Feyenoord heeft een grote kans om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League. De Rotterdammers speelden in de heenwedstrijd met 1-1 gelijk, waardoor een zege in de Kuip voldoende is om door te gaan. Donderdagavond 18:45u moet het gebeuren. Is de zege op voorhand al bijna binnen of moet Feyenoord oppassen voor Shakhtar Donetsk?

Hoe groot is het thuisvoordeel?

Vorig jaar won Feyenoord vrijwel alle Europese thuiswedstrijden, op een 3-3 gelijkspel tegen Slavia Praag na. Dat droeg gigantisch bij aan het feit dat de Rotterdammers het tot de finale schopten. Ook dit seizoen geeft het spelen in de Kuip Feyenoord een grote boost. In de groepsfase werd er buitenshuis niet gewonnen en ook in de knockout-fase bleek dat het geval, gezien het 1-1 gelijkspel tegen Shakhtar vorige week. In eigen huis won Feyenoord met 6-0 van Sturm Graz, 1-0 van Lazio en er werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Midtjylland. Bovendien is Feyenoord in de competitie nog ongeslagen in de Kuip.

Helaas voor de Rotterdammers is Shakhtar een van de weinige ploegen in Europa die niet afhankelijk zijn van thuisvoordeel. De Oekraïense club haalde zowel in Europa als in de competitie meer punten in uitwedstrijden dan in thuiswedstrijden en het krijgt ook minder doelpunten tegen en scoort meer buitenshuis dan in eigen huis.

Hoeveel doelpunten gaan er vallen?

Shakhtar Donetsk wist in alle zeven Europese wedstrijden dit seizoen niet de nul te houden. Feyenoord scoorde dit seizoen vrijwel altijd minimaal een doelpunt. Thuis scoren ze gemiddeld drie keer in Europees verband en twee keer per wedstrijd in de Eredivisie. De Kuip is een onneembare vesting, waarin tegenstanders gemiddeld zo'n 0.6 doelpunten per wedstrijd scoren. Het is daarom aannemelijk dat Shakhtar weinig gaat scoren, al is een Europese wedstrijd lastiger te voorspellen omdat beide clubs in andere competities spelen.

Shakthar wist in uitwedstrijden in 100% van de wedstrijden te scoren, zowel in de competitie als Europees. Het is dus aannemelijk dat beide teams scoren. Wat verder opvalt is dat er in de dertien Europese wedstrijden (als we beide elftallen combineren) opvallend weinig penalty's voorkwamen. Feyenoord kreeg twee penalty's voor en geen enkele tegen, Shakhtar heeft er geen enkele voor of tegen gezien.

Scoren beide teams? Krijg dan bijna twee keer je inzet terug bij Jacks!

Vermoedelijke opstellingen en blessures

Voor Feyenoord komt deze wedstrijd eigenlijk op een heel ongunstig moment. Zondag wacht de Klassieker tegen Ajax, waarin Feyenoord een grote stap richting het kampioenschap kan zetten. Toch verwachten wij dat Feyenoord met hun sterkste opstelling gaat beginnen, waardoor Danilo ten koste van vorige wedstrijd uit de basis verdwijnt. Gernot Trauner is weer herstelt en zal leiding geven aan de defensie, waardoor Geertruida van het centrum naar de rechtsbackpositie schuift. Alireza Jahanbakhsh is een vraagteken, maar wij verwachten dat de Iraniër gaat starten. Justin Bijlow, Quinten Timber en Patrik Walemark zijn nog steeds geblesseerd.

Bij Shakhtar verwachten wij geen enkele wijziging ten opzichte van vorige keer. Bij een overwinning van hen krijg je 8.00 keer je inzet terug, bij een gelijkspel 4.75 en als Feyenoord wint is de quotering 1.43.

Opstelling Feyenoord-Shakhtar Donetsk

Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Lopez; Wieffer, Kökcü, Szymanski; Idrissi, Gimenez, Jahanbakhsh

Shakhtar Donetsk: Trubin; Konoplia, Bondar, Matviyenko, Mykhaylichenko; Stepanenko; Zubkov, Bondarenko, Sudakov, Kryskiv; Traoré

Aftrap: 18.45u

Eindstand 7-1

9' Gimenez 1-0

24' Kökcü 2-0

38' Kökcü 3-0 (penalty)

49' Idrissi 4-0

60' Idrissi 5-0

64' Jahanbakhsh 6-0

67' Danilo 7-0

87' Kelsy 7-1

Beste wedtips Feyenoord-Shakhtar Donetsk

Weddenschap Quotering
Beide teams scoren 1.97
Santiago Gimenez scoort 1.97

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.