Topper in Spanje kan FC Barcelona verder in het zadel helpen

Topper in Spanje kan FC Barcelona verder in het zadel helpen

Een uiterst lastige thuiswedstrijd voor Real Madrid tegen Real Sociedad. Sociedad is de huidige nummer drie van Spanje en bovendien in goede vorm. Bij een nederlaag kan de achterstand van de huidige kampioen op FC Barcelona oplopen tot zes punten.

Real Madrid minder dominant

Madrid is minder in vorm dan afgelopen jaren en ziet een herboren FC Barcelona boven zich staan. De Supercopa moest Real twee weken geleden ook al aan Barca laten door een 1-3 nederlaag in de finale. Daarnaast had Real Madrid afgelopen donderdag nog een zware wedstrijd in de kwartfinale van de Copa del Rey. Stadsgenoot Atletico werd pas na verlenging verslagen.

Scoren doet Real Madrid eenvoudig. Na 17 wedstrijden al 38 keer; 2,3 keer gemiddeld. Daarmee is Real de meest scorende ploeg van la Liga. Karim Benzema is als altijd op dreef. In tien wedstrijden scoorde hij alweer negen keer. Scoort hij ook vandaag, dan staat daar een quote van 2.25 tegenover. Verdedigend loopt het echter niet helemaal zoals coach Carlos Ancelotti zou willen. De Madrilenen incasseerden al 16 tegendoelpunten, daar waar bijvoorbeeld concurrent Barcelona er pas zes hoefde te slikken.

Sociedad verrast dit seizoen

Sociedad doet het verrassend goed dit jaar. Het team van coach Imanol staat slechts drie punten achter Real Madrid, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Het team verkeert in uitstekende vorm. Al acht wedstrijden op rij werd er niet verloren (6 keer winst en 2 keer gelijk). De laatste nederlaag dateert van 22 oktober, uit bij Real Valladolid (1-0). Sociedad heeft enkele spelers die makkelijk scoren zoals de Noor Alexander Sørloth (8 goals) en de Spaanse middenvelder Brais Mendez (7 doelpunten). De verdediging is niet overdreven stabiel, met 18 doelpunten in 18 wedstrijden. In de huidige vorm is Sociedad in ieder geval in staat om het Madrid erg lastig te maken.

Wedtips Real Madrid - Real Sociedad

Real Madrid moet deze wedstrijd eigenlijk wel winnen om in het spoor van Barcelona te blijven. In Sociedad hebben ze daartoe een lastige tegenstander. Bij de bookmakers is Real Madrid duidelijk favoriet. De thuisploeg heeft odds van 1.72 tegen 5.00 voor een uitoverwinning van Sociedad. Ook wij denken dat Real deze wedstrijd over de streep gaat trekken. Daarnaast verwachten we toch wel wat doelpunten aangezien beide defensies niet overdreven stabiel ogen

Voorspelling

Real Madrid wint @odd 1.72

Meer dan 1,5 doelpunten @odd 1.30

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.