Terugblik Premier League speelronde 1: Van Dijk en Ten Hag nu al achterop in de titelrace

Wedden op voetbal
maandag, 08 augustus 2022 om 16:33
Haaland
De Premier League maakte haar status als één van de sterkste competities ter wereld direct waar in speelronde 1. Waar in andere landen topclubs als Paris Saint-Germain, Bayern Munchen en Ajax hun eerste wedstrijd wisten te winnen raakten in Engeland enkele topclubs al gelijk achterop bij hun concurrenten. Wij blikken kort terug op de eerste speelronde en kijken ook naar het programma van aankomend weekend.

Terugblik speelronde 1 Premier League

Vrijdagavond trapte het nieuwe seizoen af met Arsenal dat in actie kwam uit tegen Crystal Palace. Op voorhand een wedstrijd waarin het niet onmogelijk werd geacht dat Arsenal punten zou verspelen. De wedstrijd ging gelijk op en qua statistieken had Crystal Palace zelfs licht het overwicht. Dankzij enkele fantastische reddingen van Aaron Ramsdale, een kopdoelpunt van Gabriel Martinelli en een eigen doelpunt wist Arsenal toch met 2-0 te winnen.
Op zaterdag kwam Liverpool al heel vroeg in actie. De ploeg van Jurgen Klopp leek nog niet helemaal wakker, waar Aleksandar Mitrovic van profiteerde met een kopbal. Na een goede voorzet van Kenny Tete torende hij boven zijn directe tegenstander uit en ging vrolijk door met waar hij vorig seizoen een niveau lager mee bezig was: scoren. Topaankoop Darwin Nunez maakte gelijk met een subliem hakje achter zijn standbeen, waarna Mitrovic vanaf de stip zijn tweede van de wedstrijd maakte. Toch kwam Liverpool andermaal op gelijke hoogte via Mohamed Salah. Meer doelpunten zaten er niet in, waardoor de titelkandidaat direct op achterstand staat bij zijn concurrenten.

Haaland direct trefzeker

Jorginho bezorgde Chelsea namelijk een 1-0 overwinning door een doelpunt vanaf de penaltystip, in de negende minuut (!) van de blessuretijd in de eerste helft. Ook Tottenham Hotspur wist zijn eerste wedstrijd gelijk in winst om te zetten (4-1). Op zondag bewees Erling Haaland direct waarom de volledige Europese top achter hem aanzat deze zomer, door twee keer te scoren uit tegen West Ham United. Hij bezorgde titelverdediger Manchester City daarmee de overwinning (0-2). Hij was al de grootste favoriet voor de topscorerstitel en neemt gelijk een voorsprong op zijn concurrenten. De enige ploeg van formaat die geen enkel punt pakte deze speelronde was het Manchester United van Erik ten Hag.
De van Ajax overgenomen trainer had een goede voorbereiding achter de rug, maar voor het 'echie' spelen blijkt een stuk lastiger. Ondanks aankopen als Lisandro Martinez, Cristian Eriksen en Tyrell Malacia kwam United in eigen huis tegen Brighton op een 0-2 achterstand door een dubbelslag van Pascal Gross. Zelfs het inbrengen van Cristiano Ronaldo kon geen ommekeer teweeg brengen. Een eigen doelpunt van Brighton was het enige wapenfeit, waardoor de vuurdoop van Ten Hag in de Premier League eerder een ijsbad werd met een 2-1 nederlaag.

Premier League interessant om op te wedden

Met 28 gescoorde doelpunten in de eerste speelronde wordt er niet bijster veel gescoord op het hoogste niveau van Engeland. Ondanks de aanvallende kwaliteiten in overvloed is de verdediging van met name de topploegen bijna onpasseerbaar. Nu wist in vijf van de tien wedstrijden minstens één ploeg de nul te houden, waaronder topclubs als Arsenal, Manchester City en Chelsea. De verdediging van ploegen als Southampton, Nottingham Forest en Brentford is een stuk zwakker, waardoor dat interessant wordt om op te wedden. Over 1.5 doelpunten per wedstrijd is in de Premier League bijna een zekerheidje. Een opvallende statistiek is dat in het in zes van de tien wedstrijden afgelopen speelronde met de rust precies 1-0 stond. Uiteraard tippen we je tijdig over de volgende interessante wedstrijden.