Strijd om Supercup staat in het teken van nieuwe buitenspeltechnologie

Strijd om Supercup staat in het teken van nieuwe buitenspeltechnologie

Woensdagavond wordt in Helsinki de jaarlijkse strijd om de Supercup afgewerkt. Champions League-winnaar Real Madrid staat tegenover Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt. De interesse zal in dit duel niet zozeer uitgaan naar wie de Supercup wint, maar naar een nieuw uitprobeersel van de UEFA en FIFA.

Voor het eerst in de geschiedenis van het voetbal wordt woensdagavond in Helsinki gebruikt gemaakt van semi-automatische buitenspeltechnologie. In het midden van de bal wordt een chip geplaatst die 500 keer per seconde data kan doorsturen. Zo kan exact bepaald worden op welk moment een pass verstuurd wordt en is er geen discussie meer over het moment van spelen.

Naast de chip in de bal worden er twaalf extra camera's in het stadion geplaatst die in totaal 29 punten op het lichaam van elke speler kunnen vaststellen die relevant zijn voor het beoordelen van de buitenspelsituatie. Voordeel van deze nieuwe technologie is het exact kunnen vaststellen van een buitenspelgeval en de VAR zal veel minder tijd nodig hebben. Tijdens het komende WK in Qatar zal deze nieuwe technologie ook toegepast gaan worden. In de nationale competities vooralsnog niet.

Real Madrid favoriet voor winst Supercup

Voor Real Madrid is het seizoen officieel nog niet begonnen. Eintracht Frankfurt heeft er al een speelronde in de Bundesliga op zitten. Het verloor de openingswedstrijd vrijdagavond thuis met 1-6 van Bayern München. Bij de wedkantoren is Real Madrid de grote favoriet voor de overwinning met een odd van 1.44 om 6.00. Wij kijken bij voorkeur naar het aantal doelpunten in de wedstrijd. Minimaal drie goals zien we wel vallen en dat levert je een leuke odd op van 1.61!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.