Statisch gezien is het WK in Qatar armoedig met weinig doelpunten en kansen

Statisch gezien is het WK in Qatar armoedig met weinig doelpunten en kansen

Na 48 wedstrijden te hebben gehad op het WK voetbal 2022 zijn er weinig duels die in ons geheugen zijn blijven hangen. Op een enkele wedstrijd na met veel doelpunten is het weinig genieten geblazen voor de voetballiefhebber. De statistieken wijzen ook uit dat dit het WK van de armoede is als we kijken naar het aantal doelpunten en kansen.

Vanaf 1966 wordt er op iedere grote eindronde onder meer gemeten hoeveel schoten er op doel worden afgevuurd. Nog nooit zijn dat er zo weinig geweest als op het huidige WK in Qatar. In de 48 duels werd er gemiddeld 7,7 keer een poging op doel gewaagd, het laagste aantal ooit. Ook op de WK's in 2014 en 2018 zagen we een dalende trend in dit cijfer. Daaruit kunnen we concluderen dat de landen defensiever spelen en meer voor het resultaat gaan dan voor aanvallend voetbal.

Ook wat betreft het gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd worden we teleurgesteld. Maar liefst zes keer stond er een 0-0 eindstand op het scorebord. Het recordaantal doelpuntloze wedstrijden staat op 7. Per wedstrijd wordt er gemiddeld 2.48 keer gescoord. Ten slotte het aantal rode kaarten. Dat valt met slechts twee enorm mee. Vincent Aboubakar (twee keer geel na het uitrekken van zijn shirt) en doelman Wayne Hennessey zijn de twee spelers die met een rode prent het veld moesten verlaten. Hopelijk leveren de wedstrijden in de knock-outfase meer spektakel op.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.