Scenario’s poule C | Alle landen kunnen nog door: hoe zit het voor Argentinië?

Scenario’s poule C | Alle landen kunnen nog door: hoe zit het voor Argentinië?

Poule C van het WK 2022 in Qatar is tot aan de laatste speelronde van de groepsfase razend spannend. Polen, Argentinië, Saoedi-Arabië én Mexico kunnen allemaal nog door. Wij schrijven de vijf mogelijke scenario’s alvast voor je uit.

Huidige stand:
1. Polen 2-4 (+2)
2. Argentinië 2-3 (+1)
3. Saoedi-Arabië 2-3 (-1)
4. Mexico 2-1 (-2)

Scenario 1: Argentinië en Polen gaan door

De huidige nummers één en twee in de poule gaan door als allebei de wedstrijden gelijk eindigen. Datzelfde is het geval, als Mexico wint van Saoedi-Arabië en Argentinië wint van Polen, maar het doelsaldo van Polen beter blijft dan dat van Mexico. Ook is dit het geval als Argentinië wint, Saoedi-Arabië – Mexico gelijk wordt en Polen behoudt het betere doelsaldo ten opzichte van Saoedi-Arabië.

Scenario 2: Argentinië en Saoedi-Arabië gaan door

Als Argentinië wint van Polen en Saoedi-Arabië wint van Mexico, dan zijn Argentinië en Saoedi-Arabië door in de groep. Het doelsaldo zal dan uitmaken wie nummer één en wie nummer twee wordt. Ook als Saoedi-Arabië gelijkspeelt tegen Mexico en Argentinië wint met meer dan drie doelpunten verschil van Polen, dan zijn Argentinië en Saoedi-Arabië door.

Scenario 3: Argentinië en Mexico gaan door

Er is maar één kans op dit scenario. Dan moet Argentinië winnen van Polen, Mexico moet afrekenen met Saoedi-Arabië en het doelsaldo van Mexico moet dan beter zijn dan dat van Polen. In dat geval zijn Argentinië en Mexico door.

Scenario 4: Polen en Saoedi-Arabië gaan door, exit Argentinië

Doordat Argentinië de openingswedstrijd verloor, is het ook nog mogelijk dat Lionel Messi de volgende ronde helemaal niet haalt. Als Polen wint van Argentinië en Saoedi-Arabië wint van Polen, dan zijn Polen en Saoedi-Arabië de eerste twee in de poule. Dat is in de volgende situaties ook het geval: Polen wint, Saoedi-Arabië speelt gelijk. Polen speelt gelijk tegen Argentinië en Saoedi-Arabië wint van Mexico.

Scenario 5: Polen en Mexico gaan door, exit Argentinië 

Als Polen wint van Argentinië en Mexico wint van Saoedi-Arabië, zijn Polen en Mexico verzekerd van de achtste finale. Er is nog een situatie waarin we in die samenstelling naar de volgende ronde gaan. Dan moeten Polen en Argentinië gelijkspelen en Mexico zo ruim winnen van Saoedi-Arabië, dat het qua doelsaldo boven Argentinië uitkomt.

Quoteringen poule C

Argentinië is duidelijk de favoriet om door te gaan in de poule. Inzetten op een Argentijnse zege levert je mogelijk 1.5 keer je inzet op, terwijl de odd van Polen op 7.00 staat. Bij de andere wedstrijd is er meer vertrouwen in Mexico (1.66) dan in Saoedi-Arabië (4.75).

Wedtips duels poule C 30 november 

Voorspelling Odd
Lewandowski scoort met een kopbal 19.00
Saoedi-Arabië - Mexico wordt 0-0 13.00

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.