Schreuder na Feyenoord-Ajax: 'Het team is groeiende, maar ik denk dat ik de enige ben die dat ziet'

Schreuder na Feyenoord-Ajax:  'Het team is groeiende, maar ik denk dat ik de enige ben die dat ziet'

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax heeft geen winnaar opgeleverd. In een matige wedstrijd kwamen de Amsterdammers in de tweede helft terug van een 1-0 achterstand. Feyenoord blijft zodoende koploper met een voorsprong van vijf punten op Ajax.

Op de ranglijst is Ajax ondanks het punt inmiddels weggezakt naar de vijfde positie en heeft het nog maar twee punten voorsprong op nummer zes Sparta. De laatste overwinning van de Amsterdamse grootmacht in de Eredivisie dateert van 22 oktober 2022 toen er uit bij RKC werd gewonnen. Hoe lang zal de directie nog geloof houden in trainer Alfred Schreuder? Ook tegen Feyenoord oogde het elftal in grote delen van de wedstrijd onmachtig en wist het met enig fortuin een punt uit het vuur te slepen. Met de terugkeer van Mohammed Kudus, Steven Berghuis en Steven Bergwijn leek er echter wel weer wat vastigheid in de ploeg te komen.

Na afloop van het duel heerste er een teleurstellend gevoel bij Feyenoord omdat men Ajax op acht punten achterstand had willen zetten. 'Voetballend waren we niet altijd beter dan Ajax. Ik heb er een dubbel gevoel bij. Het was eigenlijk de hele wedstrijd moeilijk voetballen omdat beide ploegen hoog druk zetten. Ajax staat nog op vijf punten, maar de andere ploegen komen er ook aan', waren de eerste woorden van Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü.

Schreuder positief gestemd.

De druk stond er vol op aan Amsterdamse zijde en met name richting trainer Alfred Schreuder. Voor de microfoon van ESPN oogde de oefenmeester zoals altijd gelaten. 'Je ziet dat het team groeiende is. Anders zie je dit niet terug tegen Feyenoord. Je krijgt zelfs nog meer mogelijkheden. Misschien ben ik de enige die het ziet. Ik hoor en lees veel. Natuurlijk was het niet goed vorige week. Maar we zijn ergens mee bezig. We zetten een goede teamprestatie neer', aldus Schreuder die kort in ging op het spel tegen de Rotterdammers. 'In de eerste helft gebeurde er niet heel veel voor beide doelen. We hadden moeite de vrije man te vinden. Druk zetten ging voor mijn gevoel wel goed. Gaandeweg de wedstrijd werd het veel beter. Taylor speelde daar een goede rol in en ook Bergwijn viel goed in.'

Komende donderdag speelt Ajax thuis tegen FC Volendam.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.