Portugese profclub contracteert 55-jarige(!) spits

Portugese profclub contracteert 55-jarige(!) spits

De oudste profvoetballer ter wereld, Kazuyoshi Miura, heeft een nieuwe club gevonden. De 55-jarige Japanse spits wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd door de Portugese club UD Oliveirense, dat uitkomt op het tweede niveau van Portugal. Het wordt de vijftiende club in de lange loopbaan van 'King Kazu'.

Miura begon zijn profcarrière al in 1985, het jaar waarin onder andere Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney en Luka Modric geboren werden. Hij begon zijn loopbaan niet in zijn thuisland, maar in Brazilië, waarna hij actief was in Japan, Italië, Kroatië, en Australië. Sinds 2005 staat de aanvaller onder contract bij Yokohama FC, dat hem nu voor de tweede keer uitleent. De vorige uitleenbeurt was aan Suzuka Point Getters, dat uitkwam op het vierde niveau van Japan. In november 2022 scoorde Miura nog voor de Japanse club, waarmee hij zijn eigen record aanscherpte als oudste doelpuntenmaker.

Hoewel hij ouder is dan de vader van menig profvoetballer, valt op zijn fitheid nog niets af te dingen. Oliveirense was verbaasd over de goede conditie van de routinier, die naar verluidt 'met vlag en wimpel' slaagde voor de medische keuring. "Ondanks dat dit een nieuwe plek voor mij is, zal ik hard werken om iedereen het soort spel te laten zien waar ik om bekend sta", zei de 89-voudig Japans international, die op 26 februari 56 jaar oud wordt.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Poll

Gaat Miura zijn record als oudste doelpuntenmaker verder aanscherpen bij Oliveirense?

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Wedden op voetbal Sportnieuws