Overtredingen, opstootjes, gele en rode kaarten: Het is tijd voor de derby van Madrid!

Overtredingen, opstootjes, gele en rode kaarten: Het is tijd voor de derby van Madrid!

De derby tussen Atlético Madrid en Real Madrid kent een rijke historie. Al 191 keer hebben de ploegen tegen elkaar gespeeld, met Real Madrid vaak als winnaar. Sinds Diego Simeone sinds 2011 aan het roer staat bij Atlético zijn de wedstrijden vrijwel altijd erg spannend en liggen de verhoudingen dichtbij elkaar. Atlético vecht voor elke meter om het hun stadsgenoot lastig te maken. Ook zondagavond kan de neutrale voetballiefhebber weer een mooie strijd om de winst verwachten.

De bookmakers geven Real Madrid iets meer kans om te winnen dan Atlético Madrid. Atlético krijgt 3.10 als quotering van de bookmakers, Real Madrid 2.30. Logisch, want Real Madrid heeft dit seizoen al haar acht wedstrijden gewonnen. Atlético is in iets mindere vorm. In de competitie is er al een keer gelijkgespeeld en verloren en ook afgelopen dinsdag werd het elftal geklopt, met 2-0 door Bayer Leverkusen. Vrijwel de gehele wedstrijd stond er een brilstand op het scorebord, maar in de laatste tien minuten moest de verdediging van Atlético toch capituleren.

Er wordt veel gescoord in de tweede helft

Dat gebeurt Atlético vaker. Dit seizoen heeft de ploeg zeven doelpunten tegen gekregen, alle zeven in de tweede helft. Niemand wist nog te scoren in de eerste 45 minuten. Vier van de zeven tegendoelpunten vielen in het laatste kwartier van de wedstrijd, wat best een opvallende statistiek genoemd mag worden. Als Atlético nu ook een doelpunt tegen krijgt in de tweede helft krijg je 1.66 keer je inzet. Mocht er gescoord worden na de 73e minuut krijg je 1.90 keer je inzet, een mooie verdubbelaar.

Griezmann mag eindelijk starten, Benzema geblesseerd

Wie de doelpunten moeten maken is duidelijk. Voor Atlético Madrid heeft Antoine Griezmann al drie keer gescoord, terwijl hij iedere wedstrijd maar maximaal een halfuur mag meedoen. Dat lijkt nu verleden tijd, de Fransman mag als het goed is gewoon zonder tijdslimiet in actie komen. Zijn aanvalspartner wordt waarschijnlijk Alvaro Morata, ook al goed voor drie doelpunten dit seizoen. Een doelpunt van Griezmann levert 4.00 keer je inzet op, een doelpunt van Morata 3.10 keer.

Benzema schoot La Liga afgelopen seizoen aan diggelen met maar liefst 27 doelpunten. Ook dit seizoen scoorde hij al drie keer in vier wedstrijden, maar hij zal deze wedstrijd uit moeten zitten. De topschutter is geblesseerd aan zijn knie, waardoor er nu vooral naar Vinicius Junior gekeken moet worden. De buitenspeler heeft al vier keer gescoord en is dit seizoen clubtopscorer. Een doelpunt van de Braziliaan kan je 2.62 keer je inzet opleveren.

De beste wedtip van Atlético Madrid-Real Madrid

Weddenschap Quotering
Real Madrid scoort in de tweede helft 1.66

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.