Opvallend hoge odd voor titel PSV na winterstopkampioen te worden

Opvallend hoge odd voor titel PSV na winterstopkampioen te worden

PSV is als voorloper de Eredivisie-winterstop ingegaan. Toch is het Ajax dat als favoriet gezien wordt. Interessant, want statistisch gezien is de kans dat de koploper in de winter uiteindelijk de titel pakt, groter dan de kans dat de nummer twee er met die titel vandoor gaat. De relatief hoge odd voor PSV lijkt dus een buitenkansje te vormen.

Bij AD dook men in de cijfers van de Eredivisie van de afgelopen seizoenen. Na de analyse werd door het Nederlandse medium geconcludeerd dat de kans op de titel van de Nederlandse competitie hoger is voor de club die de winterstop als voorligger in gaat. Maar liefst in 67 procent van de gevallen vierde de club die halverwege bovenaan te vinden was, aan het einde van het jaar ook zege.

Voor PSV is de 'winterstoptitel' een goede voorbode. Vanaf 2000 is het de Eindhovenaren maar liefst elf keer gelukt om winterkampioen te worden. Van deze elf winterkampioenschappen wisten ze er zeven om te zetten in een titel. Het meest recente seizoen dat dit ze lukte, 2018-2019, ging het mis en moesten ze de beker laten aan Ajax, maar het seizoen daarvoor lukte het ze weer wel.

Odds voor kampioenschap PSV relatief hoog

Statistisch gezien is de kans twee derde dat PSV de titel pakt, maar de odd voor de titel op Bet365 is 2.75. Voor Ajax ligt die odd op 1.50. Afgaand op de eerder gegeven statistiek zou de odd van PSV echter eerder op de 1.50 moeten liggen. Dat is namelijk min of meer de odd die gepaard gaat met een winstkans van 66 procent. Een gokje waard dus, zou je zeggen. Overigens is Feyenoord de eerstvolgende ploeg die in aanmerking komt. Voor de Rotterdammers ligt de odd op 11.00.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties