Noppert moet vijf jaar werken om weeksalaris Messi te verdienen

Noppert moet vijf jaar werken om weeksalaris Messi te verdienen

Gaat de wedstijd tussen Nederland en Argentinië de laatste worden voor Lionel Messi in het shirt van de Argentijnen op het WK? In zijn eigen land is er de volste overtuiging dat Argentinië zich plaatst voor de halve finale, maar dan moet het eerst zien af te rekenen met de 'Toren van Joure', Andries Noppert. De WK-debutant keept een prima toernooi en speelt zich in de kijker van de grote clubs. Een mooie transfer lonkt voor Noppert en dat is op financieel gebied zeer welkom.

Noppert versus Messi, twee uitersten op zeer veel vlakken. De prijzenkast van de Argentijn puilt uit, die van Noppert is zo goed als leeg. De lange Fries speelde 49 profwedstrijden in zijn carrière, de teller van Messi komt ruim boven de 1000 uit. En dan het salaris. Bij zijn club SC Heerenveen verdient Noppert een bedrag rond de 2.900 euro per week. De man waarmee hij vrijdagavond op het WK voetbal oog in oog mee komt te staan strijkt per week 788.462 euro op. Dat komt neer op vijfmaal een jaarsalaris van Noppert in één schamele week.

Noppert gaf dinsdag op de persconferentie zelf al aan dat hij de slechtst betaalde speler in de Oranjeselectie is. Op de vrije maandag zochten de spelers de ontspanning op en lagen uren te dobberen op een jacht van 30 miljoen euro. Noppert vond het onwennig. 'Ik ben bang dat ik nooit meer op zo’n bootje zal komen. In de zin van: zo’n luxe ding. Dat is normaal helemaal niet mijn wereld, je moet ook dicht bij jezelf blijven hè.'

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.