Kunnen FC Volendam en Excelsior de Eredivisie tickets in handen houden?

Kunnen FC Volendam en Excelsior de Eredivisie tickets in handen houden?

Daar waar de Eredivisie ploegen zich voorbereiden op de start van het tweede gedeelte van de competitie, daar begint de Keuken Kampioen Divisie op vrijdag 7 januari alweer. Halverwege staat FC Volendam aan kop gevolgd door Excelsior op drie punten, FC Emmen op zes punten en ADO den Haag op zeven punten. De plaatsen één en twee geven aan het einde van het seizoen recht op directe promotie.

FC Volendam staat terecht aan kop na twintig gespeelde wedstrijden. De Oranjehemden hebben slechts één wedstrijd verloren en vermaken hun fans vrijwel iedere wedstrijd met attractief en aanvallend voetbal. Goalgetter Robert Mühren werd teruggehaald op het oude nest en het vertrouwen wat men in hem had betaald hij uit. Met 19 treffers en 7 assists is hij bij meer dan de helft van de Volendamse goals betrokken. Daar waar de Palingboeren in voorgaande jaren erg wisselvallig presteerden lijkt het elftal nu meer in balans en zou het zomaar weer eens kunnen dat we, na een afwezigheid van dertien jaar, volgend seizoen betaald voetbal op het hoogste niveau hebben in het vissersdorp.

De competitie wordt door FC Volendam hervat met een thuiswedstrijd tegen provinciegenoot Telstar. Als we naar de statistieken dit seizoen kijken dan is FC Volendam de meest scorende ploeg. In thuiswedstrijden vallen er gemiddeld vier doelpunten. Wordt er zondag tijdens de Noord-Hollandse derby minimaal vier keer gescoord, ongeacht welke ploeg, dan krijg je bij Bet365 2.25 keer je inzet terug.

Excelsior

Van nummer twee Excelsior kunnen we zeggen dat ze qua speelstijl erg lijken op FC Volendam. Ook de Rotterdammers scoren aan de lopende band, maar wisselen het goede voetbal iets te vaak af met weer een mindere wedstrijd. Het mag de spitsen Thijs Dallinga en Reuven Niemeijer dankbaar zijn voor de vele goals, want het duo is samen goed voor 32 van de 48 gemaakte doelpunten. Tegenstander zondag is nummer vier ADO Den Haag dat eigenlijk de tweede plek van Excelsior in zou moeten nemen. Echter hebben de Hagenezen zes punten in mindering gekregen vanwege het niet op orde hebben van de financiën. Ondanks de onrust binnen de club wordt er op het veld wel uitstekend gepresteerd.

Zowel Excelsior als ADO kennen een gemiddelde van rond de vier doelpunten per wedstrijd. Verwacht wordt er dan ook dat de wedstrijd van zondagmiddag een doelpuntrijke gaat worden. Een snelle goal, binnen de eerste 22 minuten, levert je 1.83 keer je inzet op bij Bet365. Verwacht jij een goal in het laatste kwartier? Dat levert ook een odd van 1.83 op.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.