Krijgt legende en bondscoach Song Kameroen tegen Zwitserland wel aan de praat?

Krijgt legende en bondscoach Song Kameroen tegen Zwitserland wel aan de praat?

Op donderdag gaan ook de twee laatste poules van dit WK van start. In poule G nemen Zwitserland en Kameroen het tegen elkaar op. Zij zullen samen met Servië uitmaken wie zich naast Brazilië plaatst voor de knock-outfase van het toernooi. Maar hoe is de vorm bij beide landen?

Zwitserland is wellicht niet het eerste land waaraan je denkt als het over voetballanden gaat, maar het Zwitserse voetbal heeft de laatste jaren flinke sprongen gemaakt. Zo staat het nu op de 15e plek op de FIFA-wereldranglijst en handhaafde het zich gewoon in de hoogste divisie van de Nations League.

Toch kenden de Zwitsers voor hun doen een matig jaar. Zwitserland speelde afgelopen jaar 9 wedstrijden, waarvan het er 3 won, 4 verloor en 1 gelijkspeelde. Daarin maakte het gemiddeld 0.9 goals per wedstrijd, maar kreeg het er ook 1.6 tegen per duel.

De cijfers van Kameroen zijn net iets beter. De huidige nummer 43 van de wereldranglijst behoort op papier wel tot de minste landen van dit WK. Dit jaar werkte Kameroen 14 wedstrijden af en het won daar precies de helft van. 4x verloor Kameroen en 3x was het gelijk. Daarin kreeg het gemiddeld precies 1 tegengoal per wedstrijd, maar maakte het 1.4 doelpunten per duel.

Zwitserse trainer beter dan die van Kameroen

De huidige trainer van Zwitserland Murat Yakin won als bondscoach van de Zwitsers 47% van zijn wedstrijden. Zijn collega Rigobert Song stond pas acht duels aan het roer bij Kameroen, maar won slechts 38% van zijn wedstrijden. In de geschiedenis van beide landen stonden Zwitserland en Kameroen nog nooit tegenover elkaar in een voetbalwedstrijd.

Maar liefst elf keer eerder was Zwitserland van de partij op een WK. Dat deed het opvallend goed, want zeven keer kwam het de groepsfase door, maar verder dan de kwartfinales komen, lukte nog nooit. Voor Kameroen is dit het zevende WK. In 1990 was de kwartfinale ook het beste resultaat van het Afrikaanse land, maar in alle andere 6 edities was de groepsfase direct het eindstation.

Shaqiri op recordjacht voor Zwitserland

Voor Xherdan Shaqiri kan dit een bijzonder WK worden. Als hij twee wedstrijden meedoet, grijpt hij het record (nu op 10) van meeste WK-wedstrijden namens Zwitserland. Dan evenaart hij eveneens het record van meeste Zwitserse WK-deelnames. Dit wordt namelijk zijn 4e WK. Daarnaast heeft hij 2 goals nodig om het meeste aantal Zwiterse WK-goals te evenaren (staat nu op 6). Shaqiri is al de jongste Zwitser ooit op een WK. Op het WK van 2010 was hij 18 jaar en 258 dagen.

De enige speler met records op zijn naam bij Kameroen is de trainer. Song is zelf de recordinternational met 137 caps en samen met Samuel Eto’o heeft hij de meeste WK-deelnames achter zijn naam staan (4).

Verhouding Zwitserland - Kameroen

De odds van de bookmakers sluiten beter aan bij de verhouding van beide landen op de wereldranglijst dan op de meest recente resultaten. Zwitserland staat op 1.70 en een zege van Kameroen op 5.50. Een gelijkspel kan je 3.5 keer je inzet opleveren.

Wedtips Zwitserland - Kameroen

Voorspelling Odd
Shaqiri maakt het eerste doelpunt 8.00
Zwitserland wint en beide teams scoren 4.33

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Wil jij wedden op het WK voetbal in Qatar? Bekijk hier onze voorbeschouwingen en wedtips.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties